Home Lifestyle Film ZIEN: dit waren 17 van de leukste films van afgelopen jaar

ZIEN: dit waren 17 van de leukste films van afgelopen jaar

Hoeveel kan jij er afvinken?

Het jaar is bijna voorbij, dus is het volop lijstjestijd. Na de populairste babynamen en de meest gedownloade apps van 2017 presenteren wij jullie hier de 17 films waar wij het afgelopen jaar het meest van genoten. Dekentje klaar? Kijken maar!

1 / 17
Pitch Perfect 3
Coco
Bad Moms 2
Beauty and the Beast
Wonder
Dunkirk
La La Land
Fifty Shades Darker
Hidden Figures
Blade Runner 2049
Paddington 2
Murder on the Orient Express
Wonder Woman
Moonlight
The Big Sick
Thor: Ragnarok
It
Pitch Perfect 3
Pitch Perfect 3

In ‘Pitch Perfect 3’ proberen de Bella’s het na hun afstuderen te maken in de echte wereld. Na de roes van het winnen van de World Championships gaan de Bella’s elk hun eigen weg. Maar plots krijgen ze de kans om op tournee te gaan in het buitenland. Zo komt de meidengroep nog een laatste keer bij elkaar om samen muziek te maken.

Coco
Coco

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks het feit dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguels grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz.

Bad Moms 2
Bad Moms 2

In ‘Bad Moms 2’ moeten de 3 ondergewaardeerde en overbelaste moeders de uitdagingen en verwachtingen van Kerstmis tot een goed einde proberen te brengen. En deze keer verwelkomen ze de ultieme vijand: hun eigen moeders.

Beauty and the Beast
Beauty and the Beast

 

Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-actionversie. De film vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw. Als ze door het Beest gevangen wordt genomen in diens kasteel, raakt ze bevriend met zijn betoverde personeel en leert ze verder te kijken dan zijn angstaanjagende uiterlijk. Zo ontdekt ze dat hij best charmant kan zijn, maar haar dorpsgenoten buiten de kasteelmuren denken daar echter anders over…

Wonder
Wonder

August Pullman is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Doordat ze bang waren dat hij niet geaccepteerd zou worden, hebben zijn ouders hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe… Wanneer hij voor het eerst voet in groep 5 zet, verandert August in een onwaarschijnlijke held. Terwijl zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kan blijven als je bent geboren om op te vallen.

Dunkirk
Dunkirk

Deze kaskraker opent met honderdduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand, met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

La La Land
La La Land

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffies door holt ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg te zijn. Het lot brengt de dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Fifty Shades Darker
Fifty Shades Darker

Ana en Christian zijn uit elkaar. Zij neemt een nieuwe baan als assistente van uitgever Jack Hyde. Ze mist Christian echter zo erg dat ze niet kan eten, steeds meer vermagert en niet langer normaal functioneert. Als ze hem tijdens een expositie opnieuw ontmoet, slaat de vonk meteen weer over. Christian ergert zich echter aan Hyde en probeert hem in alles dwars te zitten, tot groot ongenoegen van Ana.

Hidden Figures
Hidden Figures

Het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, 3 briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die bij NASA werken. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Die prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou allerlei mensen – ongeacht ras of geslacht – inspireren om groots te dromen.

Blade Runner 2049
Blade Runner 2049

Politieagent K ontdekt een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar voormalig ‘blade runner’ Rick Deckard, die al 30 jaar vermist is.

Paddington 2
Paddington 2

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en is een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de 100ste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-upboek op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan, een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Helaas krijgt Paddington de schuld en belandt hij in de gevangenis…

Murder on the Orient Express
Murder on the Orient Express

Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa, ontvouwt zich al snel tot een van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. ‘Murder on the Orient Express’ is gebasseerd op de roman van bestsellerauteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van 13 vreemden die stranden in een trein. Ze belanden in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, lees: voordat de dader weer toeslaat.

Wonder Woman
Wonder Woman

Voordat ze Wonder Woman was, was ze Diana, een getrainde, onoverwinnelijke krijgster en prinses van de Amazones. Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze die dreiging kan stoppen, besluit Diana haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal ze haar krachten en haar ware lot ontdekken.

Moonlight
Moonlight

‘Moonlight’ is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt 3 periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

The Big Sick
The Big Sick

Na een one-nightstand zijn de New Yorkse comedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon namelijk liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily dat te weten komt, wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt…

Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarok

Thor zit machteloos en zonder hamer gevangen aan de andere kant van het heelal. Het wordt een race tegen de klok om terug te keren naar zijn geboortestad Asgard en Ragnarok te stoppen. Alleen zo kan hij de vernieling van Asgard tegenhouden en de beschaving redden, die in handen ligt van een nieuwe, krachtige bedreiging: de genadeloze Hela. Maar eerst moet hij een dodelijk gladiatorengevecht overleven waarin hij het opneemt tegen zijn voormalige bondgenoot en mede-Avenger: The Incredible Hulk.

It
It

Als in het stadje Derry in de Amerikaanse staat Maine mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen immers oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwen dood en verderf zaait.

Synopsis: Kinepolis

Lees ook: