Home Lifestyle 13 leuke dingen om te doen op vrijdag de dertiende

13 leuke dingen om te doen op vrijdag de dertiende

2. Aai eens een zwarte kat. 🙀

Vrijdag de dertiende
© Getty

Sinds jaar en dag staat vrijdag de dertiende erom bekend een enorme ongeluksdag te zijn. Of je er nu in gelooft of niet, laat het niet aan je hart komen en maak van deze vrijdag gewoon een echte topdag! Met deze dertien dingen komt dat sowieso goed.

1. Tart het geluk

Vrijdag de dertiende is de ultieme dag om het geluk te tarten. Doe iets wat je anders nooit durfde te doen omdat je bang was voor een negatieve uitkomst. Wil je al weken opslag vragen? Durf je die hottie niet mee uit vragen? Vandaag is jouw dag! Trek je stoute schoenen aan en stap recht op je doel af, daredevil!

2. Aai een zwarte kat

Zwarte katten zijn in heel veel culturen een teken van ongeluk. Maar niet vandaag! Ga op zoek naar een pikzwarte kat (in het asiel bijvoorbeeld) en aai het beestje. Waarschijnlijk is poeslief heel blij dat ze vandaag ook nog wat aandacht krijgt, aangezien iedereen haar op een dag als vandaag angstig vermijdt.

3. Kijk naar een horrorfilm

Naast Halloween is vrijdag de dertiende de uitgelezen dag om een bloedstollende film te bekijken. Maak popcorn klaar, kruip dicht tegen je vriend aan en laat het eens lekker griezelen.

4. Hou een ‘Friday the 13th’-marathon

Hier zal je wel even zoet mee zijn, want de serie telt drie seizoenen en heeft in totaal 72 afleveringen. Maak het je dus gemakkelijk en leun lekker lui achterover om de horrorserie uit 1987 helemaal (opnieuw) te bekijken. Daarnaast kan je ook alle films bekijken. Daar zijn er in totaal twaalf van gemaakt. Op die manier vliegt deze dag zo voorbij.

5. Kijk naar ’13 going on 30’

Zijn horrorfilms of –series niet zo jouw ding? Geen paniek! Vrijdag de dertiende is ook gewoon de ideale dag om de romantische komedie  ’13 going on 30’ te bekijken en weg te zwijmelen bij herinneringen aan je kindertijd.

6. Ga naar de dertiende verdieping van een hotel

Avontuurlijk aangelegd en geen zin om de hele dag films en series te bekijken? Ga dan op zoek naar een (liefst oud) hotel en neem de lift (of de trap, als je sportief wilt zijn) naar de dertiende verdieping. Wie weet wat je daar kan vinden. Fun fact: in Amerika zijn de mensen heel bijgelovig. Daardoor hebben sommige gebouwen ‘geen’ dertiende verdieping. De liftknopjes gaan dan gewoon van ’12’ naar ’14’.

7. Face your fears

Vandaag is de uitgelezen dag om je grootste angsten te overwinnen. Zie je een spin in je badkamer? Zet het arme beestje vandaag eens buiten in plaats van het te verdrinken/er je schoen op te zetten.

8. Ga naar de kapper

Deze is voor de echte durvers onder ons. Maak vandaag nog een afspraak bij de kapper en laat jezelf eens goed verwennen. Het is vandaag de ideale dag om een nieuw kapsel te proberen. Hopelijk kom je niet met een broske buiten… Muhahaha!

9. Ga uit

Doe alsof het een gewone vrijdag is vandaag en ga gezellig stappen met je vriendinnen. Bestel jullie favoriete cocktails en gooi de beentjes los op jullie lievelingsnummers. Misschien kunnen jullie ook een Bloody Mary bestellen? De perfecte cocktail om deze dag mee te vieren!

10. Maak bijgelovige mensen bang

Je hebt vast wel een collega, vriendin of familielid die gelooft dat vrijdag de dertiende ongeluk brengt. Ideaal dus om een grapje met hen uit te halen. Mors bijvoorbeeld zout tijdens het middagmaal, leg je bestek expres gekruist over elkaar of open een paraplu als je binnen bent. Die dingen zouden namelijk heel veel ongeluk brengen. Als je zelf een beetje bijgelovig bent, zijn die dingen natuurlijk af te raden.

11. Koop een lottobiljet

Je weet maar nooit. Wie weet is vandaag wel jouw ultieme geluksdag. Ren naar de dichtstbijzijnde krantenwinkel en koop een lottobiljet. Wie weet zijn de goden je wel goedgezind en ga je met de jackpot naar huis.

12. Maak eten klaar voor 13 mensen

Hou je van koken en samen zijn met vrienden? Dan kan je die zaken vandaag perfect combineren. Nodig al je vriendinnen uit voor een gezellige avond samen en bereid een lekkere maaltijd voor. Pas wel op, er wordt gezegd dat tafelen met 13 mensen ongeluk brengt. Maar daar doen wij niet aan mee!

13. Ga shoppen

In Amerika is vrijdag de dertiende een slechte dag voor de economie. Er worden minder deals gesloten, er komen minder mensen op straat én er durven minder mensen het vliegtuig te nemen. Vandaag heb je dus het perfecte excuus om je eens extra te laten gaan! Je moet de economie steunen, nietwaar?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.