Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

10. Doe een gek dansje elke keer een 13 verschijnt op de klok.

13 leuke dingen om te doen op vrijdag de dertiende

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het is vandaag vrijdag de 13e. Een dag die internationaal bekendstaat als ongeluksdag. Sommigen blijven dan ook angstvallig binnen uit schrik dat er iets grondig mis zou lopen. Wil je er toch een leuke dag van maken? Wij zochten 13 toffe dingen uit om dat bijgeloof te doen keren.

Tart het geluk.

Ongeluksdag? Ha! Probeer vandaag het geluk net te tarten en doe iets wat je anders nooit durfde te doen omdat je bang was voor een negatieve uitkomst. Stuur een berichtje naar die ene crush, maak een datingprofiel aan, stuur die vriendin die je al jarenlang niet meer hoorde of vraag opslag aan je baas.

Zoek én aai een zwarte kat.

Een van de populairste vormen van bijgeloof is bang zijn van zwarte katten. Die beestjes zijn nochtans even lief als hun witte, rosse of gelapte soortgenootjes. Ga in je wijk, straat op buurt op zoek naar zo’n zwart exemplaar en probeer het diertje te aaien.

Kijk naar een horrorfilm.

We krijgen stiekem toch een beetje de kriebels van deze dag. Wil je er nog een schepje bovenop doen? Kijk dan samen met je partner, huisgenoot, mama of wie durft: helemaal alleen (!) naar een griezelige film. Inspiratie nodig? Kies een film uit de bekende ‘Friday the 13th’-franchise. Zo bestaan er ondertussen al twaalf, dus keuze genoeg!

Breek een spiegel.

‘Scherven brengen geluk’ is een bekende zegswijze. Ga op zoek naar een oud exemplaar op zolder of in de garage en smijt die vervolgens kapot. Snij je zeker niet aan de stukjes glas en profiteer van een extra dosis geluk! Doet bovendien ook deugd om wat stoom na die drukke werkweek af te blazen.

Doe iets nieuws.

Veilig binnen blijven zitten zodat er zeker niks mis kan lopen, no way José! Probeer net iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Trek die rolschaatsen aan die je tijdens de eerste lockdown kocht, maak dat ene gerechtje waarvan het recept al maandenlang op je keukentafel ligt of waag je eens aan die make-uptutorial die je opsloeg op YouTube.

6. Zet de volumeknop van je radio of tv op 13.

Als je de televisie of radio opzet, zet het geluid dan op standje 13. Heel wat mensen vermijden dit getal normaal angstvallig, maar vandaag doen we eens gek, toch?

Kom je angst(en) onder ogen.

Heb je een heilige schrik voor spinnen? Zet dan dat exemplaar dat al enkele dagen in de hoek van je garage zit eindelijk buiten. Heb je hoogtevrees? Beklim tijdens je wandeling dan eens een hoog gebouw of een steile berg.

Loop onder een stelling of ladder.

Wil je voorgoed komaf maken met dat bijgeloof? Zoek dan op je dagelijkse wandeling een ladder of een stelling, en loop er op je gemakje onderdoor. Je zal zien dat je de andere kant heelhuids en zonder kleerscheuren zal bereiken!

Zoek een klavertjevier.

Kan je voor alle zekerheid toch een portie extra geluk gebruiken vandaag? Ga in je tuin of een nabijgelegen weide of grasveld op zoek naar een klavertje vier.

Doe een gek dansje elke keer een 13 verschijnt op de klok.

De bedoeling is dat je telkens er een 13 verschijnt op de klok een gek dansje doet. Spring dus te midden van die film uit je zetel of stop met wat je aan het doen bent, en ga even een minuut volledig los.

Koop een krasbiljet.

Op deze dag is er standaard een speciale Lotto-trekking met een extra grote jackpot. Doe eens mee of koop een ander krasbiljet. Fingers crossed dat vandaag de dag is dat jij een miljonair wordt!

Zoek huisnummer 13.

Het is prachtig weer buiten, dus ideaal om een deugddoende wandeling te maken. Ga tijdens je tocht op zoek naar huisnummer 13.

Shop 13 stuks online.

Waar worden we altijd vrolijk van? Online shoppen natuurlijk! Schuim je favoriete (lokale) webshops af en bestel exact dertien dingen. Probeer wel wat budgetvriendelijke items in je winkelmandje te gooien, want als je na vandaag blut bent, is vrijdag de dertiende uiteindelijk toch een ongeluksdag! Tenzij dat kaasbiljetje uit punt 11 je wat centjes opgeleverd heeft, natuurlijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '