Home FASHION & BEAUTY Beauty Op zoek naar een specifieke geur? Daar kan deze handige website je...

Op zoek naar een specifieke geur? Daar kan deze handige website je bij helpen

Wij probeerden het alvast voor je uit!

parfum
© Siora Photography via Unsplash

Heb jij een nieuwe parfum nodig, maar ruikt – na enkele geuren getest te hebben – alles exact hetzelfde? Dan kan je de hulp inroepen van Wikiparfum, een website waar je op zoek kan gaan naar een heel specifiek geurtje. Wij probeerden het alvast voor je uit!

Op zoek naar een nieuw geurtje, maar weet je door het gigantische aanbod niet waar je moet beginnen? Dan hebben wij alvast een tip voor jou, want Wikiparfum – het Wikipedia van de parfums – kan je hier een handje bij helpen.

Wikiparfum

De website werkt op twee verschillende manieren. Had jij bijvoorbeeld onlangs met je beste vriendin afgesproken en had zij een ontzettend lekker geurtje op? Dan is de kans groot dat jij nu op zoek bent naar een parfum die gelijkaardig ruikt. Op de site kan je de geur in kwestie ingeven en vervolgens krijg je een overzichtje van de noten die het gekozen parfum bevat. En dat is nog lang niet alles, want op basis van deze informatie stelt Wikiparfum een aantal gelijkaardige geuren voor. Ideaal voor als je die geur maar niet uit je hoofd krijgt, maar niet exact hetzelfde wil als je beste vriendin.

wikiparfum
© Wikiparfum

Heb je zo direct geen parfum in gedachten, maar weet je bijvoorbeeld wel dat je graag fruitige geuren ruikt? Dan kan je op deze manier aan de slag gaan. Je kan namelijk ook erg gedetailleerd per categorie gaan zoeken. Zo kan je kiezen voor fruitig parfum en vervolgens nog een specifiekere selectie maken zoals bijvoorbeeld kokosnoot of exotisch fruit. Handig!

wikiparfum
© Wikiparfum

Lees ook: