Home FASHION & BEAUTY TRIED & TESTED: het Photo Matte Eyes palette van Smashbox

TRIED & TESTED: het Photo Matte Eyes palette van Smashbox

Redactrice Martine testte hem voor je uit

@modelhomemixit op Instagram
The perks of being a beautyredactrice: je leert regelmatig hele mooie merken kennen, en eentje daarvan is Smashbox. Onlangs nam een make-upartieste van het merk me onder handen en ze beloofde me dat het Photo Matte Eyes palette me so-wie-so een effortless Los Angeles-look zou bezorgen. Toeval wilt dat LA mijn volgende reisbestemming is, dus dat palette moest uitvoerig getest worden. On it!

Smashbox is een merk uit California dat in beautyland vooral bekend staat om zijn steengoede primers. Maar no worries: ook de rest van je make-upstash kan je er shoppen – van foundations tot primers en palettes. Vandaag test ik er eentje uit de laatste categorie: het Photo Matte Eyes palette.

smash

What's in the box? Meer dan de naam doet vermoeden: je kan dit zien als enkel een oogschaduwpalette, maar de matte kleuren zijn multi-inzetbaar. Zo kan je verschillende tinten ook voor je wenkbrauwen gebruiken én kan je ermee contouren. Verder bevat de doos een dubbelzijdige kwast (handig!) met een borsteltje om kleur mee aan te brengen en te blenden en een schuin afgesneden borsteltje voor bijvoorbeeld eyeliner of je wenkbrauwen.

smash

Ook krijg je een blad met uitleg mee – en dat is echt niet alleen handig voor newbies. Je krijgt een lijst van tinten die goed passen bij je haarkleur én je kan checken welke oog- en wenkbrauwvorm je hebt. Afhankelijk daarvan, krijg je suggesties voor je make-up.  Niets is set in stone natuurlijk, maar het is wel een handige guideline om je op weg te helpen. Voor sommigen – yours truly included – is het ook handig om eens af te wijken van je standaard #FOTD.

Stap 1: de wenkbrauwen

Dear colleagues: dit is waarom ik elke dag mijn wenkbrauwen bijteken. Zonder mijn oude trouwe wenkbrauwpotloodje stellen mijn brows namelijk niet veel voor. Het handy dandy papiertje dat bij het palette zit, zegt me dat ik een hoek moet creëren bij de boog van mijn wenkbrauwen en dat ik de 'staart' van mijn wenkbrauw in de richting van mijn oor moet trekken. Zo gezegd, zo gedaan. En hoewel ik normaal niet met poeder werk, werkt het kwastje verrassend handig.

wenk

Stap 2: de ooglook

Volgens de handleiding zou ik een ronde oogvorm hebben. Ik volg de instructies: een lichte kleur op het ooglid, iets donkerder naar de wimperrand toe (vanboven én vanonder) en een donkere kleur als eyeliner. Ik hou zelf van een (lichtelijk dramatische) cat eye, dus ik trek mijn eyeliner iets verder door. Tipje van Smashbox? Breng je oogschaduw vochtig aan om hem intenser te maken. Ik deed dat door een setting spray in de palm van mijn hand te spuiten en er vervolgens met mijn kwastje in te dippen. Even door de zwarte oogschaduw halen en je eyeliner is good to go.

oog

Stap 3: contour, please!

De 2 tinten in het midden van het palette zijn perfect om je gezicht wat meer vorm te geven.  Ik breng de bronzer aan onder mijn wangen, tot mijn oor. Verder breng ik het donkere poeder aan op mijn kaaklijn – ik probeer elk trucje dat een beginnende onderkin verbergt – om een schaduw te creëren. De matte highlighter breng ik aan op mijn jukbeenderen, mijn neusbrug en mijn cupidoboog.

contour

Of ik de LA-look helemaal down heb, weet ik niet – misschien toch nog even wat bruiner worden – maar ik neem het Photo Matte Eyes palette wél mee op reis. Hij is compact, bevat alles wat ik nodig heb voor een full face én er zit een kwastje bij. Op Instagram kreeg ik bovendien te horen dat mijn make-up on fleek was (bonuspuntje voor collega Sandie) – dus ik ben in m'n nopjes.

Zelf benieuwd naar de producten van Smashbox? Bij Ici Paris XL shop je ze vanaf september online en vanaf oktober in de winkel. Het Photo Matte Eye palette koop je voor € 47.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.