Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vervellen als een malle, maar wat was het resultaat?

Flair test uit: chemische peeling

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Na jaren dermatologen bezoeken, crèmes smeren en medicatie nemen was het nu ein-de-lijk zover. Mijn huid en ik, wij begaven ons richting second base: de harde middelen. Het begon allemaal met een huidanalyse bij Carpe Professional in Antwerpen.

Eerst en vooral vond ik het belangrijk om een behandeling op maat te krijgen. Een goede analyse van mijn huid zou me naar mijn gevoel naar de meest geschikte behandeling leiden. Bij Carpe kan je gelukkig een vrijblijvende afspraak maken voor een kosteloze huidanalyse. Wat uit de mijne bleek? Het is lichtelijk voorspelbaar voor een 21-jarige met mijn huid: geen rimpels, vette T-zone, hier en daar acne.

 

ca

 

De oplossing die me werd voorgesteld teneinde een maagdelijk babyvelletje te bekomen? Een chemische peeling, niveau 1. Dit is de 'zachtste' der chemische peelings. Concreet betekent dat dat mijn huid behandeld zou worden met fruitzuren, resorcine en trichloorazijnzuur.

 

gi

© Giphy

 

Toegegeven: de behandeling is niet compleet pijnloos. Je sterft niet van de pijn, maar je voelt de zuren wel duidelijk branden op je huid. Het gevoel is te vergelijken met in de blakke zon liggen met een gi-gan-tisch verbrand gezicht. Niet onoverkomelijk, maar er zijn leukere dingen. Nadien was mijn huid duidelijk rozer en gevoeliger. Gelukkig kreeg ik een verzachtende crème mee naar huis.

 

Na een week (!) te vervellen, zag mijn huid er wel beter uit. Men raadt aan om de eerste drie keer om de vier weken je gezicht chemisch te laten peelen. Nadien zou je je gelaat best kunnen onderhouden door het om de twee à drie maanden te laten behandelen.

 

gi

© Giphy

 

De resultaten van de behandelingen zouden verschillen van persoon tot persoon. Mijn 'vervellen' was eerder schilferig, alsof mijn huid stevig verbrand werd door de zon. Voor mij persoonlijk wogen de resultaten van de behandelingen – een kleine week een schijnbaar betere huid – niet op tegen de week vervellen die eraan vooraf ging.

 

Maar smaken verschillen en twisten bestaan uiteraard, jongens. Ik ben ervan overtuigd dat de behandeling voor andere gevallen wél de moeite waard is.

 

 

 

 

Meer #flairtestuit vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '