Home FASHION & BEAUTY Beauty Een spraytan voor je grote dag? Hier zijn 8 tips die elke...

Een spraytan voor je grote dag? Hier zijn 8 tips die elke bride to be moet weten

Zo zeg je geen 'I do' tegen een oranje kleurtje.

bruid
© Eko Agalarov via Pexels
Alle voorbereidingen zijn gedaan en het aftellen naar je grote dag is begonnen. Wil je graag een sunkissed skin in combinatie met je witte bruidsjurk? Dan is het misschien wel een goed idee om voor een spraytan te gaan. Wij geven je enkele tips zodat je er op de mooiste dag van je leven niet knaloranje uitziet.
  1. Heb je nog niet heel veel ervaring als het op spraytans aankomt? Boek dan eens een sessie op voorhand zodat je goed kan zien wat het resultaat is. Zo kan je nadien altijd bijsturen waar nodig en voor een iets lichtere of net een iets donkerdere tint gaan. Onze tip? Om een goed beeld te krijgen van hoe je kleurtje er in combinatie met je bruidsjurk uitziet, maak je een afspraak de dag voor je de laatste keer je jurk moet gaan passen.
  2. Er is nog steeds een verschil met hoe je er in het echt uitziet en hoe je er op foto uitziet. Neem na je proefsessie dus een aantal foto’s om te zien wat het effect op beeld is. Tip: trek hiervoor een witte jurk of T-shirt aan. Zo zie je meteen hoe de kleur afsteekt en krijg je een goed beeld van hoe het resultaat er op de dag zelf zal uitzien.
  3. Net zoals wanneer je naar de kapper gaat, kan het helpen om voorbeeldfoto’s te mee te nemen naar je afspraak. Zo krijgt de persoon die de behandeling uitvoert een beter idee van wat je precies wil. Daarnaast is de kans op een mogelijke teleurstelling zo ook een stuk kleiner.
  4. Is je huid op sommige plaatsen redelijk droog? Denk bijvoorbeeld maar aan je ellebogen, je knieën, je handen, je voeten en eventueel nog enkele andere zones. Dan smeer je in aanloop naar je afspraak deze best extra in met een hydraterende bodylotion. Zo zorg je ervoor dat je een mooi, egaal kleurtje krijgt.
  5. Een week voor je grote dag (en dus ook enkele dagen voor je spraytan) is het beste moment om nog eens goed te scrubben en je benen, oksels en bikinilijn haarvrij te maken. Op de dag van je afspraak zelf draag je best geen producten zoals bijvoorbeeld deodorant of parfum.
  6. Plan je definitieve afspraak zo’n twee tot drie dagen voor je grote dag. Zo is het eerste laagje van de kleur al wat afgewassen en is alles goed ingedrongen in je huid. Vind je de kleur uiteindelijk toch te licht? Dan kan je eventueel het resultaat nog een beetje bijwerken met een zelfbruinende bodylotion.
  7. Kijk naar je trouwdatum om te beslissen welk kleurtje je wil. Trouw je in de zomer? Dan kan een donkerder tintje dan wanneer je in de winter trouwt. Ga steeds maar voor een paar tinten donkerder dan je eigen huid, want het is belangrijk dat je huidskleur nog steeds bij je haar- en oogkleur past. Vergeet ook niet dat je kleurtje een stuk harder zal opvallen omdat de kleur van je jurk al zo licht is.
  8. Niet alleen je trouwdatum is van belang. Je moet namelijk ook rekening houden met hoe je partner eruitziet. Is je toekomstige redelijk bleek? Dan wil je waarschijnlijk niet dat het contrast tussen jullie twee te groot is. Jullie zullen op de dag zelf vaak samen gefotografeerd worden en je wil natuurlijk dat het geheel er mooi uitziet. Doe zeker ook een check met andere belangrijke gasten zoals je ouders, je getuigen en andere naaste familie of vrienden.

Bride to be? Dan ga je deze artikels ook leuk vinden: