Home Lifestyle WEDDING SPECIAL: 11 creatieve manieren om geld te besparen op je bloemen

WEDDING SPECIAL: 11 creatieve manieren om geld te besparen op je bloemen

8. Volg een workshop bij een florist en ga vervolgens zelf aan de slag.

Alle dromerige kiekjes op Pinterest ten spijt, worden bruiden al snel met beide voeten op de grond gezet zodra ze ontdekken hoeveel een boeket, tafelstukjes, kransen, etc. écht kosten. Gelukkig bestaan er tal van creatieve manieren om geld te besparen op je bloemen.

2

Overweeg een hoepelboeket

Voor een hoepelboeket heb je nu eenmaal véél minder materiaal nodig dan voor een klassiek trouwboeket. Bovendien is een hoepelboeket bijzonder elegant, feeëriek én origineel. Yep, wij zijn helemaal fan!

.

5

…of met maar één soort bloem

Met een boeket bestaande uit één soort bloem (denk: pioenen, rozen, tulpen, lelies,…) kan je niet veel fout doen. Ideaal dus wanneer je graag zelf aan de slag wil (lees: geen fortuin wil uitgeven aan een professionele florist).

.

6

Opteer voor valse bloemen

Vandaag de dag zijn valse bloemen zo goed gemaakt dat je bijna het verschil niet ziet in vergelijking met echte (onderstaande foto is daar het ultieme bewijs van). Elk tuincenter heeft wel een sectie valse bloemen waar jij je slag kan slaan.

.

8

Volg een workshop bij een professionele florist

Stelen met je ogen en dan zelf aan de slag gaan? Niets mis mee! Tal van floristen bieden workshops aan waarbij je de kneepjes van het vak leert en achteraf meteen je vergaarde kennis kan gebruiken om jouw beste DIY-skills boven te halen.

Workshops kan je onder meer volgen bij Wildflowers & Wodka, Sunkissed Flowers en Greenhouse Styling Bar.

.

9

Hou het bij lokale bloemen

Lokale bloemen hoeven geen hele weg af te leggen om tot bij jou te geraken, wat niet alleen scheelt qua budget, maar ook wat je ecologische voetafdruk betreft. Kijk om exact dezelfde redenen ook naar het seizoen. 

.

10

Laat je verleiden door pampasgras

Geen enkele ‘bloem’ schreeuwt meer boho dan pampasgras. Het siergras is – in tegenstelling tot verse bloemen – best betaalbaar en neutraal van tint waardoor het bij zowat elk kleurenthema past.

Omdat pampasgras makkelijk te drogen is, hoeven de pluimachtige takken niet in de vuilbak te belanden zodra je huwelijksfeest voorbij is en kan je ze achteraf makkelijk integreren in je interieur.

.

View this post on Instagram

Pampas goals! 🌾🌈⚡️#bohowedding

A post shared by Bridal Agenda (@bridalagenda) on

11

Kies voor een sharing dinner

Broodmandjes, kaasplanken, ovenschotels, etc. nemen zoveel ruimte in op tafel dat er geen plaats meer over is voor bloemen. Of hoe voedsel ook decoratief kan zijn.

.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.