Home FASHION & BEAUTY Beauty 3 experttips die dunne lippen voller doen lijken

3 experttips die dunne lippen voller doen lijken

Simpel én snel. Net zoals we het graag hebben!

Unsplash

Niet gezegd met volle lippen zoals bijvoorbeeld Angelina Jolie? No worries, want met de hulp van make-up en enkele makkelijke trucjes kan je jouw dunne lippen in slechts tien minuutjes een stuk voller doen lijken.

1. I just wanna see you prep

Hydrateren is stap die je niet mag overslaan en al zeker niet als je dunne lippen hebt. Als je mond droog is, ziet deze er namelijk al snel dof uit. En ook je lippen lijken instant een stuk minder vol. Verwijder dus eerst alle velletjes met een milde scrub. Vervolgens breng je nog een lippenbalsem aan. Deze zorgt ervoor dat eventuele fijne lijntjes ingevuld worden en je hebt meteen een goede basis om verder te gaan met je lipstick.

Velour Lip Scrub van Jeffree Star Cosmetics – € 14,90 via ICI Paris XL

2. Go nude

Als je dunne lippen hebt, wil je donkere kleuren liever vermijden. Deze zorgen er namelijk voor dat je lippen er dunner uitzien dan ze eigenlijk zijn. Voor overdag kiezen we daarnaast toch meestal voor een iets neutraler exemplaar. Gebruik eerst een lippotlood dat gelijkaardig is aan de kleur van je eigen lippen. Ga hiermee lichtjes over je liplijn. Als het voor jou een tikkeltje meer mag zijn, kan je ook zachtjes (!) iets over je natuurlijke vorm gaan. Neem er vervolgens een fijn penseeltje en een concealer bij en breng deze aan langs de rond van je lippen. Zo kan je niet alleen eventuele foutjes corrigeren, maar zit het geheel er ook strakker uit. Werk vervolgens af met een romige lipstick in een bijpassende kleur.

Vice Lipstick van Urban Decay – € 20,90 via ICI Paris XL

3. All about the details

Ondertussen zien je lippen er al iets voller uit, maar voor het ultieme effect hebben we nog een laatste trucje. Breng een beetje highlighter aan ter hoogte van je cupidoboogje. Op deze manier geef je meer diepte aan je lippen. Liefhebbers van lipgloss kunnen nog een beetje van hun favoriete exemplaar aanbrengen in het midden van je bovenste en onderste lip. Werkt lichtreflecterend waardoor je een 3D-effect krijgt!

Lipglass van M.A.C Cosmetics – € 10 via ICI Paris XL

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.