Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 manieren om te voorkomen dat je haarkleur vervaagt tijdens de zomer

5 manieren om te voorkomen dat je haarkleur vervaagt tijdens de zomer

Laat je vakantie je pas gekleurde coupe niet verpesten.

Ben jij recent gezwicht voor een nieuwe haarkleur voor de zomer? Of heb je net je kapsel laten upgraden met wat highlights? Koester die nieuwe zomerlook en voorkom dat je nieuwe haarkleur na een maandje alweer vervaagd is dankzij deze 5 belangrijke tips.

1. Droog haar = dof haar

Haar dat droog is zal makkelijker zijn kleurintensiteit verliezen. Gun je haar daarom naast je vertrouwde conditioner nog een extraatje. Eén keer per week een voedend masker laten inwerken op je haar kan wonderen doen voor de vochtbalans. Je haar wordt dan intens gevoed met als resultaat dat je lokken soepeler zijn en mooier glanzen. Tip: doe een beetje haarmasker in een travel size potje zodat je je verzorgingsritueel op vakantie kan verderzetten.

Goji Hair Food Masker – € 6,99 – Garnier, bij de supermarkt.

2. Puur natuur

Hoewel je het gebruik van stylingtools beter het hele jaar door kan beperken, is je vakantie het moment bij uitstek om je haar even een break te gunnen van die stijltang. Door extra hitte zou je haar nu alleen maar pluiziger en doffer worden. En euh, als je dan toch graag wat extra schwung in je haar wilt, dan ga je toch gewoon voor natuurlijke beach waves? Bij gebrek aan zeewater kan je altijd een flesje sea salt spray meenemen.

3. Wees spaarzaam met water

In de eerste plaats voor het milieu, natuurlijk. Maar ook je haar heeft er baat bij om niet te vaak in contact te komen met water. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller de kleur vervaagt. Tijdens de zomer heeft je haar de neiging om sneller vet te worden, maar probeer het aantal wasbeurten toch te beperken door af en toe je coupe op te frissen met wat droogshampoo. Hou je gekleurde lokken ook zo veel mogelijk weg van zwembadwater dat chloor bevat. Zeker blondies (help, groen haar!) kunnen het haar beter droog houden tijdens een plonsje.

4. SPF voor je haar

Net zoals je huid een filtertje nodig heeft voor de zon, heeft je haar dat ook nodig om gezond te blijven. Onze voorkeur gaat uit naar een beschermende spray omdat je hem makkelijk kan meenemen onderweg en tussendoor opnieuw kan aanbrengen. Zo’n beschermende spray vormt een schild rond je lokken en voorkomt dat de zon ze uitdroogt. Je hoeft het niet uit te wassen en het geeft je haar meteen een mooie glans.

Serie Expert Solar Sublime Beschermende Spray – € 18,20 – L’Oréal Professionnel, bij gespecialiseerde kapsalons.

5. Hoedje op

De makkelijkste manier om je haarkleur écht te beschermen tegen de zon is natuurlijk een hoed of pet opzetten. Zowel klassieke zonnehoeden als sporty petjes zijn deze zomer nog steeds trendy, dus opties genoeg om je haarkleur op een stijlvolle manier on point te houden tijdens je vakantie.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.