Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 manieren om te voorkomen dat je haarkleur tussen kappersbeurten in vervaagt

5 manieren om te voorkomen dat je haarkleur tussen kappersbeurten in vervaagt

Met deze tips zal je gekleurde haar minder snel dof worden.

Laat jij je haar kleuren bij de kapper, dan zijn de eerste dagen na een kleuring waarschijnlijk je gelukkigste. Je tint is on point en je haar heeft die onweerstaanbare glans. Helaas nemen zowel die glans als de intensiteit van de kleur langzaam af en worden je lokken na een aantal weken opnieuw doffer. Er zijn gelukkig genoeg trucjes die je kan toepassen om het vergaan van je sterrencoupe zo lang mogelijk uit te stellen.

1. Was je haar niet meteen na een kappersbezoek

Heb je je haar laten kleuren? Wacht dan minstens 2 à 3 dagen vooraleer je het thuis wast met shampoo. Hoe langer je wacht om je haar te wassen, hoe meer tijd de kleuring heeft om in te werken en vast te houden aan je haar. Tussendoor kan je de wortels wat opfrissen met droogshampoo.

2. Beperk het aantal wasbeurten

Hou de droogshampoo binnen handbereik, want hoe minder je je haar wast met shampoo, hoe beter je nieuwe kleur wordt behouden. Probeer het aantal wasbeurten te beperken tot maximaal 3 per week. Vermijd tussendoor ook contact met water. Een douchemuts dragen of je haar opsteken kan helpen om je lokken droog te houden tijdens het douchen. Was je je haar toch, houd de watertemperatuur dan zo laag mogelijk. Bij heet water zetten de haarschubben zich open, waardoor de kleurpigmenten sneller kunnen loslaten.

3. Kies het juiste product voor je haarkleur

Er bestaan tal van haarverzorgingen die helpen om je kleur zo lang mogelijk te behouden. Of je haarkleur nu blond, bruin of rood is, voor ieder kleurtype bestaat er een aangepast gamma. Een verzorging voor blond haar bevat uiteraard andere kleurpigmenten dan eentje voor rood haar, dus ga zeker op zoek naar de producten die jouw specifieke haarkleur kunnen versterken.

1 / 5
Eentje voor elke kleur
Voor blondies
Voor brownies
Voor redheads
Voor alle haarkleuren
Eentje voor elke kleur
Eentje voor elke kleur

Dit product voeg je toe aan het bijhorende masker van Kérastase om je haar een instant kleurboost te geven.

Touche Chromatique – vanaf € 30 – Kérastase, bij gespecialiseerde kapsalons.

Voor blondies
Voor blondies

Heeft je haar een koele blonde kleur, dan kan je die behouden met behulp van een shampoo en conditioner die blauwe of paarse kleurpigmenten bevatten. Laat de conditioner een vijftal minuutjes inwerken voor een intenser effect.

Perfect 4 Platinum Après Shampooing – € 23,50 – Pureology, bij gespecialiseerde kapsalons.

Voor brownies
Voor brownies

De intensiteit van dit masker hangt af van hoe lang je het laat inwerken op je haar, van 5 minuten voor een subtiele opfrisbeurt tot een klein uurtje voor een intense bijwerking van de kleur.

Soin Nuanceur de Couleur in ‘Warm Chestnut’ – € 36,95 – Christophe Robin, via Sephora.fr.

Voor redheads
Voor redheads

Deze shampoo doet natuurlijk rood haar opnieuw stralen en houdt gekleurd rood haar langer mooi.

Alchemic Shampoo Red – € 24,95 – Davines, via Fruugo.be.

Voor alle haarkleuren
Voor alle haarkleuren

Deze conditioner met lichte geltextuur houdt gekleurd haar gezond en helpt de kleurintensiteit te behouden.

Colorlast Aqua Gel Conditioner – € 20,70 – Biolage, bij gespecialiseerde kapsalons.

4. Gebruik producten die doen glanzen

Gaat je haarkleur na een tijdje toch vervagen, zorg er dan voor dat je lokken op z’n minst hun glans behouden, zodat het geheel er niet dof gaat uitzien. Ga op zoek naar haarverzorging die je haar intens voedt en tegelijk ook weer doet glanzen. Breng voor een intens glanzend effect wat haarolie aan op de lengtes van je haar. Onze favoriet voor instant glans is deze Diamond Oil van Redken. Wees wel zuinig, want te veel olie kan je haar verzwaren en vet maken.

5. Camoufleer je uitgroei met een getinte spray of droogshampoo

Slaag je erin om je haarkleur wekenlang levendig te houden, dan zit je na een tijdje natuurlijk nog altijd met die vervelende uitgroei. Ook daarvoor bestaan middeltjes, zodat je nog niet meteen naar de kapper hoeft te hollen. De Magic Retouch Spray van L’Oréal Paris, bijvoorbeeld. Een laagje van die camouflerende spray op je haarwortels verstopt je uitgroei tot de volgende wasbeurt. Gebruik je regelmatig droogshampoo, dan is zo’n spray misschien zelfs niet nodig. Een witte droogshampoo kan ook al helpen om uitgroei in blonde haren minder te doen opvallen. Zelfs voor donkerdere haarkleuren bestaan er droogshampoos met een tintje, zoals de Divine Brunette Droogshampoo van Batiste.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.