Home FASHION & BEAUTY Fashion Zo maak je een te grote jeans weer perfect passend

Zo maak je een te grote jeans weer perfect passend

Zonder naald en draad!

© Pexels

Een comfy jeans is een van de meest veelzijdige kledingstukken in onze garderobe, maar helaas ook wel een tricky stuk. De stof durft na een tijdje namelijk weleens wat uitrekken waardoor je favoriete broek te los in de taille komt te zitten. Gelukkig is er TikTok om dat euvel voorgoed uit de wereld te helpen.

Hoewel je een dikke trui in je jeans kan proppen, is een gapend gat aan je rug gewoon geen zicht. Sommigen proberen daarom hun jeans te laten krimpen door deze op het heetst mogelijke programma in de wasmachine te wassen, maar dat kan de stof flink beschadigen. Een elastieken band aan de achterkant van je broek naaien, is ook een eeuwenoud hulpmiddeltje. Al kan niet iedereen zo goed met naald en draad aan de slag. De TikTok-generatie heeft daarom zo zijn eigen oplossing om een jeans weer van de perfecte fit te voorzien: de zogenaamde button pins.

Pinnen maar!

Deze knopen naai je niet aan je kleren, maar je drukt ze gewoon doorheen de stof. Supersimpel én geen gedoe! TikTokker Cici laat zien hoe je deze hack op een jeans kunt gebruiken, maar je kan ze eigenlijk op eender welk kledingstuk spelden. Denk maar aan een blazer, een rok of zelfs een overhemd. Ze scoorde de slimme knopen via Amazon voor zo’n 9 euro.

@cicid0724Reply to @_nataliecullen ##greenscreen AMAZON finds! Button pins 🙂 ##fashion ##diy ##ootd♬ original sound – Cici D

Is je jeans echt wel een maatje of twee te groot? Dan kan je ook nog een ander TikTok-trucje uitproberen. Eentje waarvoor je zelfs helemaal geen hulpmiddeltjes nodig hebt. Daarbij trek je je knoop door de dichtstbijzijnde lus en sluit je vervolgens je jeans. Zo krijg je een tikje een asymmetrische modelletje à la Vetement. Alleen hoef je voor dit exemplaar je banksaldo niet te plunderen.

@jera.beanHad to try this! #fashionhack #stylehack #jeanhack #jeanhacks #fashionhacks #stylehacks #highwaistedjeans #highwaistjeans #momjeans #styleideas♬ Crush – Tessa Violet

Lees ook: