Home FASHION & BEAUTY Fashion 5 manieren waarop ‘Bridgerton’ onze garderobe inspireert

5 manieren waarop ‘Bridgerton’ onze garderobe inspireert

Oubollig? Think again, ladies...

Sfeerbeeld © LIAM DANIEL - NETFLIX

Mocht je de afgelopen weken onder een steen geleefd hebben: ‘Bridgerton’, de Netflixsensatie van het moment, is eindelijk te bekijken op de streamingdienst. En ja, er komt zelfs al een tweede seizoen! Hoewel de serie zich afspeelt in het Regency-tijdperk, schotelt het ons flink wat outfits voor die ons zelfs vandaag nog weten te inspireren.

‘Bridgerton’ blue

Wie Daphne Bridgerton zegt, denkt meteen aan een garderobe vol zachte blauwe tinten, want de oudste dochter van de familie draagt haast geen andere tint. Staat prachtig met andere blauwe tinten, maar ook net zo goed met geel.

  • Heuptas – € 16,50 – Obey
  • Geruite blazer – € 59,95 – Zara
  • Satijnen bralette – € 15 – Monki
  • Ribfluwelen broek – € 70 – River Woods

Embellishment

Stijlregel nummer één in de hogere kringen? Als een item bezaaid kan worden met diamanten, parels of pailletten, doe het dan ook. Het is de manier bij uitstek om eruit te springen. Een trucje waar de vrijgezellen op de ballen en sociale evenementen gretig gebruik van maakten.

Bombastische bloemenmotieven

De jurken die dan niet verfraaid werden met diamanten waren voorzien van fleurige bloemen. Bombastische bloemenprints zijn dan ook een van de trending prints voor het nieuwe seizoen. Iets wat de makers van de Netflixhit goed begrepen hebben…

Rechthoekige halslijnen

De klassieke halslijn was al ten tijde van ‘Bridgerton’ erg trending. Bij ons maakte de klassieke halslijn afgelopen zomer zijn comeback, en de snit is klaarblijkelijk nog niet van plan om de fashion scene te verlaten.

Haaraccessoires

Spelden, diadeems, strikken, scruncies… De ‘Bridgerton’-dames gooien zowat alle haaraccessoires in de strijd om hun look trendproof te maken.

  • Diadeem met parels – € 3,30 – Asos
  • Scrunchie met strik – € 6 – Monki
  • Zilverkleurige speld – € 12 – Juttu
  • Lichtroze speld – € 20 – Stine Goya
Beelden: © Netflix

Lees ook: