Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn de snelste reddingsmiddeltjes om je wallen ‘s morgens te verminderen

Dit zijn de snelste reddingsmiddeltjes om je wallen ‘s morgens te verminderen

Van onschuldige trucjes tot de grove middelen.

‘Wat kan ik doen tegen wallen?’, is zonder twijfel de vraag die onze beautyredactrices het vaakst te horen krijgen. Helaas, er bestaan geen wondermiddeltjes die je wallen in 1-2-3 helemaal doen verdwijnen. Maar zijn wél een paar snelle trucjes die je kan toepassen om de zwelling te laten afnemen. Zo kan je na die korte nacht toch zonder schaamte het kantoor binnenwandelen.

1. Keep it cool

Een aanleg voor wallen kan in je genen zitten. Heb je regelmatig last van zwelling onder je ogen, dan is de keuze van je volgende oogcrème snel gemaakt: eentje met een metalen applicator. Metalen applicators bestaan in allerlei vormen: een roller ball, een tube met een metalen kopje waar de crème uitkomt of een apart spateltje met een metalen kop. Het voordeel van zo’n kopje is dat het vanzelf koud blijft en dus een verkoelend effect heeft op de huid. De verkoeling helpt bij het ontzwellen en bovendien kan je het kopje gebruiken om de huid rondom je ogen te masseren. Je kan het verkoelende effect tot een nog hoger niveau tillen door je oogcrème in de koelkast te bewaren.

2. Cafeïne

Een stevige kop koffie helpt je misschien om wakker te worden, maar het zal je wallen niet doen verdwijnen. Wat wel helpt is cafeïne als ingrediënt in je oogcrème. Het helpt de onderhuidse ophoping van vocht te voorkomen en stimuleert de bloedsomloop, met als resultaat minder zwelling en een gezondere éclat. Bovendien helpt het ingrediënt ook bij verjonging van de huid en verkleint het de kans op fijne lijntjes en kraaienpootjes.

3. Maskertje

Je hebt ze misschien al zien voorbijkomen bij beautybloggers: de halve maantjes om onder je ogen te kleven. Veel beautyliefhebbers gebruiken ze voor ze aan hun make-up beginnen, om de huid onder de ogen soepeler en egaal te maken. Zo’n oogmasker bevat meestal verkwikkende ingrediënten, die de huid een boost geven en eventuele zwelling helpen te verminderen. Ideaal voor ‘s morgens, want je kleeft ze gewoon op zodra je opstaat en verwijdert ze voor je je gaat opmaken.

View this post on Instagram

Patching & Painting ? _________ @patchology illuminating eye gels @patchology hydrating lip patches #patchology @urbandecaycosmetics #nakedreloaded palette @c.est.pr @urbandecaycosmetics #primerpotion @anastasiabeverlyhills dipbrow taupe @hudabeautyshop #fauxfilterfoundation shortbread @hudabeauty #overachieverconcealer marshmallow & @thejunoco sponge (Which does give good coverage butttt is way more firm than the beauty blender so dabbing is a little less cool.. excellent for baking tho!) @hudabeauty #hudabeautyeasybake cupcake @benefitbelgium cheek leader palette pink squad @benefitcosmetics @hudabeautyshop #hudabeautypowerbullet graduation day ________ #maureennaudts #wakeupandmakeup #100daysofmakeup #hudabeauty #shophudabeauty #hudabeautyshop #urbandecay #urbandecaybe #skincare #anastasiabeverlyhills #makeglam #makeupfanatic1 #shimycatsmua #makeuptutorial

A post shared by Maureen Alexandra Naudts (@maureennaudts) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. DIY massage

Masseer van binnen naar buiten toe. Gebruik je een verkoelende applicator, oefen dan heel licht druk uit en wrijf van de binnenste ooghoek zachtjes onder je oog naar buiten toe om de zwelling te doen afnemen. Gebruik je je vingertoppen, maak dan tokkelende bewegingen van binnen naar buiten toe. Voor het beste effect masseer je zo’n twee tot vijf minuutjes.

5. Trucje met de lepel

Het is een eeuwenoud trucje en het werkt bij de ene beter dan de andere, maar we kunnen maar proberen, toch? Leg ‘s avonds voor je gaat slapen twee theelepeltjes in de koelkast. ‘s Morgens haal je ze eruit en duw je ze met de bolle kant tegen de huid onder je ogen. Om te voorkomen dat de lepeltjes tegen je huid blijven kleven kan je eerst een laagje oogcrème aanbrengen.

6. Afleidingsmanoeuvre

Wallen onder je ogen zijn niet te verwarren met donkere kringen. Donkere kringen kan je camoufleren met een kleurcorrigerende corrector of concealer. Wallen daarentegen zijn een vorm van zwelling en dat is optisch moeilijker weg te werken. Je kan rond je ogen een concealer gebruiken die een of twee tintjes lichter is dan je foundation. Dat geeft een oplichtend effect en zorgt voor een frissere blik. Nòg beter is de aandacht afleiden van je ogen en een ander deel van je gezicht in de verf zetten, bijvoorbeeld de lippen.

Onze favoriete producten:

1 / 5
Advanced Génifique Yeux
Yes To Cucumbers 2-Step Eye Mask
Even Better Eyes
Stress Relief Eye Mask
Instant Effect Eye Serum
Advanced Génifique Yeux
Advanced Génifique Yeux

De zonde rondom je ogen masseren met dit ronde staafje werkt bijna therapeutisch en het maakt je op slag wakker. Het product heeft een erg lichte textuur die meteen wordt geabsorbeerd en het geeft je huid een parelachtige glans.

€ 54,50 – Lancôme, bij Ici Paris XL.

Yes To Cucumbers 2-Step Eye Mask
Yes To Cucumbers 2-Step Eye Mask

Deze verkwikkende patches bevatten komkommer, cafeïne en andere voedende bestanddelen om zo snel mogelijk komaf te maken met zwelling.

€ 6,99 – Yes To, bij Asos.

Even Better Eyes
Even Better Eyes

Deze oogcrème werkt dankzij z’n metalen applicator verkoelend én bevat een formule die op lange termijn donkere kringen minder zichtbaar maakt. Twee vliegen in één klap, dus.

€ 45 – Clinique, bij De Bijenkorf.

Stress Relief Eye Mask
Stress Relief Eye Mask

Zijn jouw wallen een gevolg van stress, dan horen deze oogmaskers nù op je nachtkastje te liggen. Opkleven zodra je wakker wordt en de schade wordt beperkt.

€ 46,50 – Estée Lauder, bij De Bijenkorf.

Instant Effect Eye Serum
Instant Effect Eye Serum

Zou je zweren dat niéts helpt en dat je grof geschut nodig hebt? Dan kan je dit oogserum eens proberen. Het bevat bestanddelen die de huid op korte tijd strakker trekken, waardoor je wallen als het ware gladgestreken worden. Je moet misschien even wennen aan het trekkerige gevoel, maar dit is wel de ideale redder in nood voor als je je even écht geen wallen kan veroorloven.

€ 5,29 – SkinScience, bij Kruidvat.

Lees ook: