Home FASHION & BEAUTY Beauty 9 tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen

9 tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen

Zo vermijd je die eerste 'je ziet er moe uit'-indruk.

Een van de meest gestelde vragen aan onze beautyredactrices? ‘Hoe geraak ik verlost van wallen en donkere kringen onder mijn ogen?’ We hebben allemaal weleens een minder goede dag en dat is meestal ook af te lezen van ons gezicht. Om die eerste ‘je ziet er moe uit’-indruk te vermijden: onze tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen.

1. Schoonheidsslaap

We moeten gewoon eerlijk zijn: wallen vermijden begint bij de essentie en dat is nu eenmaal voldoende nachtrust. Wanneer je te weinig slaapt, stapelt de hoeveelheid vocht rond je ogen zich op, met zwelling tot gevolg. Bovendien worden ook donkere kringen beter zichtbaar, want door een gebrek aan slaap word je vanzelf bleker. Hoeveel slaap je nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon, maar gemiddeld acht uur zou het minimum moeten zijn.

2. Cool down

Sta je toch op met zwelling onder of rond je ogen, dan is het eerst en vooral tijd voor verkoeling. Leg vochtige theezakjes (bij voorkeur met theïne) in de koelkast en gebruik ze als instant verkoelende oogmaskertjes. Heb je daar ‘s morgens geen tijd voor, dan kan een oogcrème met een metalen applicator ook al een handje helpen. De metalen applicator kalmeert en verkoelt de huid en helpt te ontzwellen, terwijl de oogcrème je huid hydrateert en haar vochtgehalte weer in balans brengt.

3. Water, water en nog eens water

Dat je 1,5 liter water per dag moet drinken is geen fabeltje dat verzonnen werd door waterfabrikanten. Dehydratatie zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen, met donkere kringen als gevolg.

4. Bescherm jezelf tegen de zon

De zon mag dan wel heel erg welkom zijn, die gele bol aan de hemel is ook heel erg schadelijk voor onze huid, en zeker voor de gevoelige huid onder onze ogen. Daarom is het aangeraden om altijd wat zonnemelk met een factor 30 of 50 aan te brengen op je gezicht en op de huid onder je ogen.

Draag je dagelijks make-up en past een blinkend laagje zonnecrème daar niet mooi bij? Geen nood, veel make-upproducten bevatten eveneens een SPF. En als de zon de kop opsteekt, is het ook maar een kleine moeite om een leuke zonnebril op te zetten.

5. Cafeïne? Ja!

Voor je gretig naar een kop koffie grijpt, we hebben het hier over het ingrediënt in verzorgingsproducten. Cafeïne in voedingsmiddelen kan dan nefast zijn voor onze huid, wanneer je het extern aanbrengt op de huid heeft het wél heel veel voordelen. Zo helpt het onderhuidse ophoping van vocht te voorkomen en stimuleert het de bloedsomloop, met als resultaat minder zwelling en een gezondere éclat. Bovendien helpt het ingrediënt ook bij verjonging van de huid en verkleint het de kans op fijne lijntjes en kraaienpootjes.

GinZing Eye-On-The-Go – € 22,90 – Origins, bij Ici Paris XL.

6. Smeren voor het te laat is

Iedere avond oogcrème smeren voor je gaat slapen helpt om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Een goed gehydrateerde huid ziet er vanzelf beter uit, ook onder je ogen. Je krijgt een gezondere teint, waardoor donkere kringen vanzelf minder opvallen. Bovendien kan je fijne lijntjes makkelijker voorkomen als het vochtgehalte in je huid in balans blijft.

7. Adem in, adem uit

Verkoudheid en allergieën zorgen vaak voor een verstopte neus. Een verstopte neus betekent ook een opbouw van vocht in die omgeving, dus ook onder je ogen. Om van wallen af te komen die veroorzaakt worden door een allergie, is het best om eerst naar de dokter te gaan om je allergie aan te pakken, zo raak je ook sneller van je wallen verlost.

8. Slaap op je rug

Het mag dan misschien wel voor wat gesnurk zorgen – hallo oordopjes –, op je rug slapen zorgt er wel voor dat je minder last hebt van wallen. Door op je zij of je buik te slapen zal vocht ook vlugger die richting uitzakken. Als je op je rug slaapt, zal het vocht zich evenredig verdelen in plaats van zich op één plaats te concentreren.

9. Vermijd alcohol (en stop met roken)

Het is misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar we weten allemaal wat de gevolgen kunnen zijn van roken. Wist je ook dat roken zorgt voor problemen met je bloedvaten waardoor die vlugger zichtbaar zullen worden aan de oppervlakte van je huid? Aangezien de huid onder je ogen dunner is, gaan je bloedvaten daar dus nog vlugger zichtbaar zijn dan op andere plekken.

Alcohol leidt – net als een gebrek aan water – dan weer tot dehydratatie. En dehydratatie leidt tot zwelling en donkere kringen, simple as that. We willen je dat occasionele glaasje wijn niet ontnemen, maar hou er dus wel rekening mee dat je er de dag erna mogelijk iets vermoeider zal uitzien.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.