Home FASHION & BEAUTY Beauty Beauty & the nerd: de nieuwste beautygadgets die je moet gezien hebben

Beauty & the nerd: de nieuwste beautygadgets die je moet gezien hebben

De toekomst ziet er goed uit!

© Getty

Slimme reinigingsborstels, vernuftige maskers en andere futuristische snufjes: dit zijn de nieuwste gadgets die ons beautyhart momenteel sneller doen slaan.

1 / 7
Slimme borstel
Back to the future
They see me rollin’
Hannibal-masker
Je bff op vakantie
Rolls Royce-poetser
Buitenaards
Slimme borstel
Slimme borstel

De laatste versie van de Clarisonic-reinigingsborstel heet Mia 2 Smart en heeft zijn naam niet gestolen. Hij is gekoppeld aan een app waarmee je je persoonlijke reinigingsroutine kan instellen en de gezondheid van je huid kan bijhouden. Er komen steeds nieuwe opzetstukken uit, waaronder Sonic Awakening Eye Massager, die zwelling rond de ogen zou verminderen, en Exfoliator, die dode huidcellen verwijdert en celvernieuwing stimuleert.

Mia 2 Smart – € 199,95, Awakening Eye Massager – € 59,95 en Exfoliator – € 39,95 – Clarisonic, Zalando.be.

Back to the future
Back to the future

We hebben goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat je kraaienpootjes kan verminderen zonder dat er naalden aan te pas komen. Het slechte nieuws: het apparaat dat je daarbij kan helpen, kost veel geld. Dit futuristische masker maakt gebruik van lichttherapie om de aanmaak van collageen in de huid te stimuleren en zo fijne lijntjes en rimpels te verzachten. Een pak krachtiger dan de gemiddelde antirimpelcrème, maar ook een pak duurder.

Spectralite Eyecare Pro – € 259,95 – Dr. Dennis Gross, Zalando.be.

They see me rollin’
They see me rollin’

Het vraagt wat uitleg, dit gekke Y-vormige ding. Deze bodyroller is een massagetool voor het lichaam, die 7200 trillingen per minuut voortbrengt. De druk stimuleert de bloedsomloop, gaat vochtophoping tegen en maakt je huid soepel. De collageenproductie in je huid wordt gestimuleerd, waardoor die strakker en steviger wordt. Je kan de tool ook gebruiken na het aanbrengen van een lichaamsolie of lotion, zodat het product nog beter geabsorbeerd wordt.

Coucou Body Roller – € 75 – The Coucou Club, Coucouclub.com.

Hannibal-masker
Hannibal-masker

Dit soepele en beschermende masker werkt als een schild boven op je favoriete hydraterende product. De haren op je rug gaan er misschien door overeind staan, maar het is de moeite waard. Dit soepele masker werkt namelijk als een schild boven op je favoriete hydraterende product. Het is gebaseerd op de techniek die gebruikt wordt om littekens te behandelen, waarbij de huid wordt afgedekt met een siliconen laagje om die sneller te laten herstellen.

FaceWrap Skin Perfecting Silicone Mask – € 27,79 – Nurse Jamie, Cultbeauty.co.uk.

Je bff op vakantie
Je bff op vakantie

Deze tool zegt je wanneer je te lang in de zon hebt gezeten en dringend schaduw moet opzoeken. Dit minuscule apparaatje is een batterijloze sensor die je behoedt voor overmatige uv-blootstelling. Je kan ’m vastmaken op je kledij of aan een halsketting hangen, waar hij de hoeveelheid straling meet. Zo weet je wanneer je te lang in de zon hebt gezeten en dringend schaduw moet opzoeken. Hij waarschuwt je via een app, waar je ook andere informatie terugvindt, zoals weersomstandigheden, de luchtkwaliteit en een pollenindex.

My Skin Track UV – € 64,95 – La Roche-Posay, Apple.com.

Rolls Royce-poetser
Rolls Royce-poetser

Deze slimme tandenborstel is niet alleen nog beter dan zijn voorgangers in het gezond en schoon houden van je tanden, hij heeft ook een heleboel technologische snufjes. Met behulp van een gekleurd lampje kan je je tandenborstel personaliseren, je kan je favoriete reinigingsprogramma instellen en via de bijhorende app krijg je feedback op je poetsbeurt.

Genius 10000 Orchid Purple – € 299 (aanbevolen prijs) – Oral B. Check zeker Bol.com eens, want de prijs ligt er vaak lager dan de aanbevolen prijs.

Buitenaards
Buitenaards

De UFO gebruikt zijn verwarmende of verkoelende functie, trillingen of ledverlichting om de werkzame stoffen van je masker te versterken. De UFO is een elektronische tool die je gezichtsmasker een nieuwe dimensie geeft. De tool maakt gebruik van zijn verwarmende of verkoelende functie, trillingen of ledverlichting om de werkzame stoffen van ieder masker te versterken. Hij is enkel compatibel met de maskers van Foreo. Je scant de verpakking van het masker met een app, en die vertelt je UFO welke stand hij moet gebruiken. Een buitenaards relaxmomentje!

UFO – € 279 – Foreo, Bol.com.

Het beste moet nog komen

Technologische hoogstandjes en gepersonaliseerde cosmetica blijven het neusje van de zalm in de beautywereld. De combinatie van de twee is al helemaal geweldig. Wat zit er nog aan te komen in beautyland?

Geprinte sheet masks

Zo zal Neutrogena in de loop van dit jaar MaskiD lanceren, een 3D-geprint sheet mask dat speciaal voor jouw gezicht is ontwikkeld. Je gebruikt de app om je gezicht te analyseren. Die scant de verschillende zones van je gelaat en print op basis van je behoeften en gezichtsvorm een gepersonaliseerd masker met aangepaste ingrediënten. Dat masker krijg je vervolgens gewoon thuis geleverd.

Huidscanners

Daarnaast worden toestellen voor huidanalyse nog meer op punt gesteld en zullen ze steeds vaker in apotheken en winkels gebruikt worden. Zo’n apparaat meet het vochtgehalte in de huid, meet de diepte van je rimpels en stelt zonneschade vast voor je die met het blote oog kan zien. Ook apps die je gezicht analyseren en een aangepaste routine aanbevelen (zoals de Spotscan-app van La Roche-Posay) blijven als paddenstoelen uit de grond schieten, al zijn die uiteraard minder nauwkeurig dan professionele scanners.

3D-geprinte make-up

3D-printing zal wellicht ook nog verder doorsijpelen in de beauty-industrie. Chanel bracht al een mascara met een 3D-geprint borsteltje uit, dus het is maar een kwestie van tijd tot je thuis je eigen oogschaduwpalet kan printen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.