Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty testteam: New Wash van Hairstory

Flair Beauty testteam: New Wash van Hairstory

'Een gezonde, alternatieve manier van je haar wassen die volgens mij het beste resultaat geeft op krullend haar.'

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.

New Wash van Hairstory: 7,5/10

Prijs/kwaliteit

€ 50 voor een shampoo is duur. Als je bedenkt dat hij je shampoo én conditioner vervangt, en dat die bij de kapper ook al snel € 20 per stuk kosten, valt het al bij al nog mee.

Geur/textuur

De geur is kruidig maar neutraal. Ik testte de gewone en de Deep: die laatste ruikt iets meer naar pepermunt. De textuur is vreemd voor een shampoo. Ik kan het nog het best vergelijken met een dagcrème.

Pluspunten

  • Je hebt maar één fles nodig in de douche en je hoeft ook geen conditioner te laten inwerken, omdat New Wash een shampoo en conditioner in één is. Hij is dus tijdsbesparend.
  • Hij maakt droog haar minder pluizig en krullen meer afgelijnd. Mijn haar voelt zacht aan na het wassen.
  • Hij bevat uitsluitend essentiële oliën en natuurlijke reinigers. Deze zijn milder voor je haar en drogen het minder uit. Shampoo bevat detergenten, die zorgen voor schuim, maar ook je haar en hoofdhuid flink kunnen uitdrogen. Dat effect compenseren we dan met conditioner, om je haar weer zacht te maken. 

Minpunten

  • Het is wennen in gebruik: je moet het product goed over je hele haar verdelen en inmasseren op je hoofdhuid. Ik had het gevoel dat ik de crème maar op één plek had aangebracht. Goed inmasseren dus en halverwege wat water bijvoegen, dat zorgt ervoor dat het product beter over je hele haardos wordt verdeeld.
  • De prijs.

Zou ik het opnieuw kopen?

Niet meteen. Ik gebruik hem heel vaak en graag, maar af en toe wil ik toch gewoon dat weelderige schuimende gevoel, ook al weet ik dat dat de detergenten zijn die werken en eigenlijk je haar en hoofdhuid uitdrogen. Ik ben nog niet klaar om mijn gewone shampoo voorgoed op te geven, daarvoor is het resultaat net niet spectaculair genoeg.

New Wash is een hippe shampoo, dat merk je aan hun advertenties en website. Toen ik hem voor het eerst gebruikte, dacht ik: zie je wel, een hype. Hij voelt aan als crème, en zo voelt het ook als je hem aanbrengt op je haar: alsof je een dagcrème of bodymilk in je haar smeert. Op de verpakking staat: aanbrengen op nat haar en dan ‘masseer je hoofdhuid met je vingertoppen (like crazy)’. Deze stap is essentieel, anders krijg je het product niet waar je het moet hebben, namelijk op je hoofdhuid. Ik gebruik hem al 3 weken zonder af te wisselen met een andere shampoo, maar de sensatie van de online getuigenissen (‘Best product in the world!’, ‘Holy grail!’ en ‘Life Changing’) blijft uit. Mijn haar is iets minder droog en wordt minder snel vet (wat op zich eigenlijk wel een goed resultaat is), maar het is nog steeds een beetje pluizig. Fotografe Leen gebruikt New Wash al maanden en is wél laaiend enthousiast: ‘Mijn anders pluizige en droge krullen hebben meer body en structuur, en zijn nog nooit zo zacht geweest. Ik gebruik nooit meer een andere shampoo en heb intussen ook de XL-verpakkingen bijbesteld. Zelfs wanneer ik van de kapper kom, was ik meteen weer mijn haar, want dan ligt het zoveel beter.’ Mijn conclusie? Een gezonde, alternatieve manier van je haar wassen die volgens mij het beste resultaat geeft op krullend haar.

New Wash – € 50 – Hairstory, www.hairstory.com.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.