Home FASHION & BEAUTY Fashion NEW IN: 5 nieuwigheden uit modeland om je wishlist mee aan te...

NEW IN: 5 nieuwigheden uit modeland om je wishlist mee aan te vullen

Die bedeltjes!

Krijg jij het spontaan warm als er weer een nieuwe collab wordt aangekondigd? Of snuister jij dagelijks je favoriete webshops af op zoek naar leuke hebbedingen? Dan heb je als modefan zonet het juiste artikel aangeklikt, want met ‘New In’ tipt moderedactrice Chloë je de leukste nieuwtjes uit modeland!

Magische bedeltjes

Disney x Pandora, het is een collab die we hoogstwaarschijnlijk niet meer hoeven te introduceren. Het duo weet ons al een tijdje te betoveren met bedeltjes en juwelen die ons katapulteren naar Disneyklassiekers. Denk maar aan ‘Mickey Mouse’ en de ‘Lion King’. Dit keer is het Alice en haar fantasierijke wereld die in de spotlight gezet worden. Van een zakhorloge over een helblauwe Victoriaanse theepot tot een grote zilveren sleutel: elk bedeltje refereert naar een specifieke scène in de film. Onze favoriet? The Mad Hatter’s Tea Party-Charm die naar de Gekke Hoedenmaker verwijst. De bedel heeft een miniatuur Alice, maar ook een vlinder, spelkaarten, rozen en een prijslabel van tien shillings en een sixpence. De speelse gravure We’re all mad here’ brengt ongetwijfeld een glimlach op je gezicht.

De bedeltjes zijn nu online verkrijgbaar. Prijzen schommelen tussen 39 en 69 euro.

Lap die regels aan je laars onderbroekje

Period pants ofte menstruatieonderbroeken: ze doen menig wenkbrauw fronsen, maar ze hebben flink wat voordelen. Zo zijn ze niet alleen heel duurzaam, want je kan zo’n exemplaar steeds opnieuw gebruiken, maar absorberen ze ook eventuele geurtjes. En dat heeft Primark ook goed begrepen. De budgetketen komt dan ook met een eigen assortiment die maximaal acht uur gedragen kunnen worden en zo het equivalent van drie tampons kunnen bevatten. De broekjes komen in subtiele kleurtjes, waaronder zachtgroen, grijs en poederroze, en komen in verschillende modellen. Denk maar aan mini, midi, hipster…

Het menstruatieondergoed ligt vanaf 9 mei in de winkel. Een slip kost 7 euro, een set van drie heb je dan weer voor 19 euro.

Tijdloze kwaliteitsstukken

Rejina Pyo ontwierp al mini-jurken met pofmouwen lang voor ze weer een trendstuk werden. De in Londen gevestigde ontwerpster met Zuid-Koreaanse roots is geliefd bij fashion insiders als Leandra Medine en dankzij & Other Stories kunnen fashionista’s met maar de helft van hun budget ook een piece of Pyo bemachtigen. De Zweedse keten brengt een capsulecollectie met elf van haar ontwerpen uit, stuk voor stuk tijdloos maar met onverwachte kantjes: van frisse kleuren over ruches, plooien en pofmouwen. De signatuurjurken en ensembles zijn bovendien gemaakt van zijde en duurzame materialen als biologische katoen en wol met RWS-label.

De collectie is nu online verkrijgbaar. Prijzen schommelen tussen 59 en 199 euro.

Innovatie rond je pols

Oké, een horloge die tegen een stootje kan, mag wat kosten. Al betekent dat niet dat we daarvoor de rest van de maand bokes met choco eten. Voor een streepje Zwitserse luxe mét een betaalbaar prijskaartje trekken wij nu naar Swatch. Het horlogelabel heeft namelijk een ingenieus model (ja, meer dan 500 ingenieurs werkten eraan mee) op de markt gebracht dat supersterk is en tegelijk ook zijdezacht aanvoelt. De sterspeler in het hele verhaal? Bioceramic, een splinternieuw materiaal dat bestaat uit een mix van keramiek en bioplastic. De doorzichtige horlogekast maakt er bovendien een architecturaal pareltje van en toont de magie van een klok. Er is momenteel keuze uit vijf kleurtjes; het klassieke zwart en wit, hemelsblauw, zachtroze en de kleur van het jaar: grijs.

De horloges zijn nu verkrijgbaar in de winkel, op 20 april ook via de webshop, en kosten 125 euro.

Een bonte verzameling

Als voormalig stoffenagent weet Dirk Smet als geen ander dat er in de modewereld nog ruimte is voor verbetering op vlak van duurzaamheid. Daarom besloot hij het heft in eigen handen te nemen en Wasted Atelier op te richten. De naam van het gloednieuwe Belgische label spreekt voor zich: unieke collecties die gemaakt zijn uit bestaande stofresten. Net zoals in de viswinkel bij jou om de hoek werken ook zij met de zogenaamde catch of the day’. Die stoffenvangst wordt vervolgens in de ateliers omgetoverd tot prachtige jurken, kimono’s, blouses en broeken die je naar hartenlust kan mixen en matchen. En je kan zeker zijn dat je een uniek stuk in de kast hebt hangen.

Een blouse heb je voor 109 euro, een broek voor 129 euro en een jasje voor 159 euro.

Meer mode: