Home FASHION & BEAUTY Beauty SNEAK PEEK: zo ziet de make-upcollectie van Karl Lagerfeld en L’Oréal Paris...

SNEAK PEEK: zo ziet de make-upcollectie van Karl Lagerfeld en L’Oréal Paris eruit

De lijn is vanaf volgende week vrijdag beschikbaar.

L'Oréal Paris
© L'Oréal Paris

Eind juni raakte het nieuws bekend dat modehuis Karl Lagerfeld en L’Oréal Paris samen een make-upcollectie uitbrengen. Bij de bekendmaking was er nog maar één campagnebeeld beschikbaar, maar ondertussen weten we precies wat we van de collectie mogen verwachten.

Twee woorden liggen aan de basis van de make-upcollectie van Karl Lagerfeld en L’Oréal Paris namelijk vernieuwend en gesofisticeerd. Zo werd er gekozen om enkele unieke tinten en finishes uit te brengen. Resultaat? Je kan er zowel een neutrale make-uplook voor overdag mee kan creëren als een iets extravagantere look voor ’s avonds.

Karl Lagerfeld x L’Oréal Paris

Het is voor L’Oréal Paris niet de eerste keer dat ze een samenwerking aangaan met een modehuis, maar deze collectie heeft voor het merk een bijzondere betekenis. ‘Terwijl Karl de modehiërarchie letterlijk op zijn kop zette om mode te democratiseren, doet L’Oréal Paris er alles aan om schoonheid in het teken van de wensen en regels van vrouwen te plaatsen’, aldus Delphine Viguer, Global Brand President bij L’ Oréal Paris.

Wat mag je verwachten

Eerst en vooral is de verpakking van de collectie een eerbetoon aan de unieke Parijse esthetiek van Karl Lagerfeld. Zo zijn de monochrome zwart- en wittinten een perfecte match met de stijl van de overleden ontwerper. ‘We zijn met deze elementen aan de slag gegaan – de kleuren waar hij van hield, de soorten make-up waar hij verknocht aan was en zelfs zijn gevoel voor humor – en hebben ze allemaal verweven in de collectie’, aldus Caroline Lebar, Head of Image & Communication bij Maison Karl Lagerfeld.

De collectie zelf bestaat uit onder andere een mascara, verschillende lippenstiften en een eyeliner. De mascara zorgt voor volumineuze en pikzwarte wimpers. Daarnaast is het product ook geschikt voor wie gevoelige ogen heeft. De lippenstift is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en hier kan je kiezen uit bijvoorbeeld een klassieke rode kleur of een opvallende paarse tint. Verder bevatten de lipsticks ingrediënten zoals arganolie en vitamine E waardoor ze je lippen gaan verzorgen en hydrateren. Last but not least bevat de lijn nog een eyeliner met matte effect.

Het gamma is vanaf 20 september online beschikbaar op de webshop van Di en ligt vanaf 25 september exclusief in de winkelrekken bij Di.

Lees ook: