Home FASHION & BEAUTY Fashion ZIEN: Chanel showt laatste collectie waaraan Karl Lagerfeld meewerkte

ZIEN: Chanel showt laatste collectie waaraan Karl Lagerfeld meewerkte

Een emotioneel hoogtepunt van de Fashion Weeks waarbij ook enkele modellen het niet droog hielden.

Na New York, Londen en Milaan trok de hele modewereld afgelopen week richting Parijs om er het slotmoment van de beruchte Fashion Weeks in te zetten. Hoewel de show van Chanel daarbij altijd een van de meest spraakmakende is, is het dat dit seizoen door het overlijden van zijn artistiek directeur des te meer. Het luxueuze Franse modehuis presenteerde zonet dan ook de laatste collectie waaraan grootmeester Karl Lagerfeld meewerkte. Een emotioneel hoogtepunt…

Geen Chanel-raket, gezellige brasserie of idyllisch strand dit jaar. Chanel toverde voor zijn herfst- en wintercollectie het prestigieuze Grand Palais om tot een heus winterparadijs. Geen enkel detail werd daarbij over het hoofd gezien: van levensechte sneeuw tot feeërieke chalets en zelfs coole Chanel-skilatten. Fashion editors, stylisten en talloze celebs konden plaatsnemen op houten bankjes waarop naast hun naamkaartje ook een schets van de grootmeester lag met aan zijn zijde Coco Chanel herself. De tekst ‘The beat goes on’ zette meteen de toon voor de rest van de show: kippenvel.

Au revoir Karl

Hoewel de opening van het defilé normaal gezien voor slechts één bekend model weggelegd is, verschenen nu verschillende modellen tegelijkertijd op de catwalk. Zodra ze voor de feeërieke Sardinië-chalet in formatie stonden, werd er een minuut lang stilte gehouden om monsieur Lagerfeld in gedachten te houden. Daarna weerklonk ook Karls stem doorheen de ruimte voordat Cara Delevingne de eerste winterlook showde: een jumpsuit in tweed met daarover een ellenlange mantel waarin je volgende winter haast wil leven.

Uiteraard was ook Karls laatste muze Kaia Gerber van de partij, maar ook Penelope Cruz liep als een ware sneeuwkoningin over de catwalk. De 44-jarige actrice verscheen er in een poederwit ensemble mét in de hand een witte roos. Het zoveelste knipoogje naar de creatieve meester. Bij afloop van de show konden ook heel wat modellen de tranen op de catwalk niet bedwingen. Can you blame them?

Meer mode:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.