https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty HEBBEN: de beste foundations om je natuurlijke sproetjes te laten shinen

HEBBEN: de beste foundations om je natuurlijke sproetjes te laten shinen

Als je ze van nature hebt, moet je ze koesteren.

© Getty

Sproetjes zijn trending deze zomer. Als je ze van nature hebt, moet je ze dus koesteren. Wij zetten daarom de beste foundations en concealers op een rijtje die je gelaat mooi egaliseren zonder dat ze je sproetjes bedekken.

De motivatie om je sproetjes zoveel mogelijk in de spotlight te zetten, hangt samen met de trend van de frisse en natuurlijke huid. De heavy duty, gecontourde Kim Kardashian-look is uit en naturelle Meghan Markle-make-up – inclusief sproetjes en kleine imperfecties – is in. Ultradekkende foundations mag je dus even laten voor wat ze zijn. Kies voor een foundation met vederlichte textuur die egaliseert maar tegelijk transparant is. Of laat je gelaat ‘naakt’ en camoufleer plaatselijk met een concealer die matcht met jouw huidtint.

BFFF* (*best friends for freckles)

1 / 8
That glow
Ultralicht
Shake it up
Vlekkeloos
Energieboost
Favoriet van Meghan Markle
Foundation meets concealer
Precisiewerk
That glow
That glow

Hollywood Flawless Filter is een getinte primer met een oogverblindend glowy effect. Je kan hem onder je foundation gebruiken of alleen voor een naturelle look – € 40 – Charlotte Tilbury, debijenkorf.be.

Ultralicht
Ultralicht

Lasting Finish Breathable Foundation is een vederlichte, vloeibare foundation die net voldoende dekking biedt om je een gezonde éclat te geven, maar niet te veel zodat je sproetjes zichtbaar blijven – € 9,99 – Rimmel, verkrijgbaar bij Kruidvat en Di.

Shake it up
Shake it up

Shake Up Skin Tint is een budgettopper die een ultradun, mat laagje op je huid legt waar sproetjes niet onder verdwijnen – € 6 – BAE by Hema.

Vlekkeloos
Vlekkeloos

Traceless Touch Satin Matte Compact SPF45 is een compact foundation die je zowel plaatselijk als over je volledige gelaat kan aanbrengen – € 49 – Tom Ford, verkrijgbaar in de parfumerie.

Energieboost
Energieboost

GinZing Energy Boosting Tinted Moisturizer SPF40 is een verzorgende, getinte dagcrème die je huid een subtiel tintje geeft zonder je sproetjes te verbergen – € 31,50 – Origins, verkrijgbaar bij Parfuma.

Favoriet van Meghan Markle
Favoriet van Meghan Markle

Face & Body Foundation is een vloeibare foundation met een natuurlijke textuur, die je makkelijk kan opbouwen – € 42 – Dior, verkrijgbaar in de parfumerie. (Deze droeg freckle queen Meghan Markle op haar huwelijksdag!)

Foundation meets concealer
Foundation meets concealer

Always Fabulous Long Lasting Foundcealer is een foundation en concealer in één, die je dankzij z’n handige stickvorm plaatselijk kan aanbrengen en makkelijk kan uitblenden met je vingers – € 18,99 – Bourjois, bij Di.

Precisiewerk
Precisiewerk

My Perfect Colour Liquid Concealer is een concealer met gemiddelde dekking waarmee je dankzij de applicator imperfecties plaatselijk kan aanstippen – € 3 – Primark.

Lees ook: