Home FASHION & BEAUTY Fashion Binnenkort kan je denim huren dankzij Levi’s en Ganni

Binnenkort kan je denim huren dankzij Levi’s en Ganni

Groen én cool!

© Levi's x Ganni

Sommige collabs zorgen ervoor dat ons modehartje spontaan sneller gaat slaan. De laatste die in dat rijtje thuishoort? Dat moet die van Levi’s en Ganni zijn. Het populaire jeanslabel creëerde samen met het Deense modelabel een duurzame jeanscollectie die je voor een keertje niet kan kopen, maar wel kan huren!

We kunnen er niet meer omheen. Als we het milieu willen redden dan moeten we ook ons shopgedrag flink bijsturen. Stoffen als viscose en polyester zijn uit den boze, net zoals nieuwe kleding aan een sneltempo kopen. Maar wie verschijnt er niet graag eens in een nieuw stuk? Kleding huren kan soelaas bieden. Het is hip, groen, maar jammer genoeg nog helemaal niet zo bekend in ons Belgenlandje. Levi’s en Ganni willen daar nu veranderingen in brengen. Zij bieden binnenkort een duurzame jeanscollectie aan die je via het platform Ganni Repeat voor één week tot zelfs drie weken de jouwe mag noemen. En dat vanaf € 45 voor een weekje tot € 60 voor de maximum leentijd.

De collectie omvat een hemd, een jurk en een iconische 501®-jeans. Kortom, drie essentiële denim stukken die bovenal voorzien zijn van details waarvoor Ganni door fashionista’s op handen gedragen wordt. Denk maar aan patchwork, volumineuze mouwen en die oh zo populaire Peter Pan-kraagjes. Leuk detail: elk item wordt voorzien van een tag die je met je smartphone kan scannen om vervolgens te ontdekken wie het item voor jou huurde, stylingtips te krijgen en het verhaal erachter.

Hip, groen én proper

Hoewel gehuurde kleding vaak onterecht nog als vies wordt beschouwd, mag je op je beide oren slapen. Ieder kledingstuk wordt na verhuur professioneel gestoomd en zelfs 72 uur bewaard voor het naar de volgende huurder wordt gestuurd. En ja, het hele wasproces is net zo groen als dit initiatief. Ganni is trouwens geen groentje op het vlak van kleding verhuren. Vorig jaar konden Denen al hun favoriete ontwerpen van het label uitlenen, en nu wordt dit dankzij de collab met Levi’s ook mogelijk in de Verenigde Staten en Europa.

Wanneer de stukken nu exact te huur zullen zijn, is echt nog niet bekend. Maar wie nu al staat te popelen om het verhuurplatform uit te testen, kan zich al inschrijven via de website.

Beelden: © Levi’s x Ganni

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.