Home FASHION & BEAUTY Fashion STREETSTYLE: 5 van de hotste trends gespot op Copenhagen Fashion Week

STREETSTYLE: 5 van de hotste trends gespot op Copenhagen Fashion Week

© Getty

Met een flinke dosis antibacteriële handgel, mondmaskers en de nodige afstand is Copenhagen Fashion Week ondanks de opflakkeringen in andere landen toch een feit. Hoewel de trottoirs bij de modeshows duidelijk minder bevolkt zijn, en genodigden vooral local based zijn, zijn de looks er naar goede gewoonte on point en erg inspirerend. Benieuwd welke trends het meest gespot worden door de streetstylefotografen? Wij zetten ze voor jou maar wat graag op een rijtje.

1. Sexy tops

Hoewel de temperaturen in de Deense hoofdstad nog lang niet zo extreem zijn als in ons Belgenlandje zijn Scandinaviërs het normaal gezien gewoon om de zomer door te brengen met een cosy knit over de schouders. Het is dus zweten en puffen geblazen voor hen, en dat vertaalt zich in zeer luchtige tops. De ene grijpt naar een bikini, de ander besluit in niets meer dan een beha de deur uit te stappen. En ook zijden foulards worden multifunctioneel ingezet. Hoe de Scandi crowd hier in godsnaam mee wegkomt? Wel, over die sportieve bikinitop gooien ze simpelweg een luchtig overhemd. Een broek met een hoge taille zorgt voor de nodige klasse.

2. Lockdown survivals

Voor heel wat thuiswerkers behoorde de joggingbroek de afgelopen maanden tot het starterspakket. Maar de broek schudt zijn slonzige imago nu voorgoed van zich af, want ook in de streetstylescene wordt ie in de meeste kleurrijke varianten gespot. Een sporty sweater is als partner in crime een voor de hand liggende keuze. Maar die strappy sandals en clutch zijn dat absoluut niet! Sportshorts doen het trouwens net zo goed, en worden net zo goed gecombineerd met een trendy polo als met een glamoureuze top.

3. Zomers imitatieleer

Je zou ze in eerste instantie voor gek verklaren, maar fashionista’s halen wel degelijk een streepje imitatieleer uit de kast bij deze zwoele temperaturen. En dat misstaat heus niet als je het ons vraagt. Een strakke kokerrok waarvan de onderste knopen strategisch open blijven, spotten we het vaakst. Maar ook leren jurken in chocoladebruin of zwarte hemden zijn populair. Wie deze look ook aandurft, ziet zich wel genoodzaakt te investeren in kwalitatieve stuks waarvan de binnenkant gevoerd is. Niemand wil namelijk een rok die de hele dag aan je billen blijft kleven, toch?

4. It takes two to tango

De Scandi crowd staat erom bekend om feilloos voor de dag te komen zonder daar al te veel moeite voor te doen. Maar met de de two-piece is dat ook daadwerkelijk het geval. Geen keuzestress en je hoeft je hoofd niet te breken over prints en kleuren die mogelijk kunnen clashen. Een hemd en een bijpassende bermuda staan daarbij bovenaan het lijstje, maar ook rokjes en pantalons passeren de revue.

5. Monsterkragen

De kleerkast van je oma blijft hip, jongens. De imposante kragen van Ganni moeten het afgelopen jaar zowat de garderobe van elk modemeisje veroverd hebben, en dat succes zet het Deense label dan ook gewoon verder. Mits de nodige updates welteverstaan: de halsuitsnijdingen zijn een tikkeltje gewaagder en het hoeft niet per se een kraakwit exemplaar te zijn. Wil je je de Scandinavische stijl eigen maken? Gooi zo’n overhemd dan onder je favoriete jurk of trui!

Beelden: © Getty

Lees ook: