Home FASHION & BEAUTY AHA: deze beautyproducten bewaar je het best in de koelkast

AHA: deze beautyproducten bewaar je het best in de koelkast

Keep it cool!

© Getty

Wist je dat je je koelkast ook nog voor iets anders dan die restjes rosé en kaasblokjes kan gebruiken? Ook sommige beautyproducten horen gek genoeg thuis in je frigo. Deze producten zet je voortaan maar beter naast je potjes yoghurt en flessen melk.

Onderzoek wijst uit dat de frisse temperatuur van je koelkast ideaal is om bepaalde make-up in te bewaren. Natuurlijk moet je de houdbaarheidsdatum van je make-up respecteren, maar de koelkast kan er wel voor zorgen dat de producten tot die houdbaarheidsdatum een optimaal effect blijven hebben. Ook deze make-upproducten bewaar je het best in de koelkast.

1. Lippenstiften

Lippenstift bevat natuurlijke oliën die na een tijd – helaas – slecht worden. Door ze in een koele omgeving te bewaren, zal je lippenstift een stuk langer goed blijven dan in een warme omgeving. Joepie!

2. Parfums

Wat een echte no go is voor je parfums? Ze in de warmte of zon zetten! De warme temperatuur kan de chemische samenstelling van de geur veranderen, waardoor je favoriete geur plots heel anders gaat ruiken. En dat is zonde wanneer je je zuurverdiende centjes aan het parfum hebt uitgegeven. Wees gewaarschuwd!

3. Nagellak

Warmte en zonlicht, het is een moordende combinatie voor je favoriete nagellak. Het kan ervoor zorgen dat je nagellak dik wordt of zelfs van kleur verandert. Door de nagellak op een frisse plaats te bewaren, blijft hij dun en makkelijk aan te brengen – en alle beetjes zijn welkom voor die perfecte #notd.

4. Producten met vitamine C

Het is enorm belangrijk om de actieve ingrediënten in je producten te beschermen, aangezien zij de werking van je product bepalen. Om ervoor te zorgen dat de producten zo lang mogelijk goed blijven, bewaar je ze natuurlijk het best in een frisse omgeving, zoals je koelkast.

5. Oogcrème

Een oogcrème blijft langer goed als je hem in een koude omgeving bewaart. Bovendien wordt hij ook effectiever wanneer je ‘m fris houdt. Je bloedvaten trekken samen bij koude temperaturen, waardoor er minder vloeistof in je weefsel zal trekken. Dat klinkt een beetje angstaanjagend, maar dat is het niet. Het is net dé oplossing tegen zwarte wallen.

6. Producten met een metalen applicator

Producten met een metalen applicator hebben vaak een verfrissend effect als doel. Door de producten in de koelkast te leggen, is de applicator extra fris, waardoor het effect nog beter is. Net zoals bij een oogcrème, zorgt de applicator ook voor een extra verkwikkend effect.

7. Gezichtsmaskers

Wanneer je gelmaskers gebruikt die een hydraterend of kalmerend effect hebben, doet een koele omgeving de werking alleen maar goed. Vooral bij personen die snel rood worden, zal het verkoelend effect een extra bonuspuntje zijn.

8. Verse of organische producten

Natuurlijke producten worden vaak gemaakt zonder bewaarmiddelen, wat goed is voor je lichaam, maar wel de houdbaarheid beïnvloedt. Hou je verse maskertjes en crèmes daarom langer goed door ze in de koelkast te zetten. Natuurlijke oliën, zoals kokosolie, bewaar je daarentegen beter buiten de koelkast, omdat die weleens hard zouden kunnen worden wanneer ze te koud bewaard worden.

9. Gezichtssprays

Niets zo heerlijk als een verfrissende mist op je gezicht aanbengen, zeker ‘s ochtends om wakker te worden of na het sporten. Daarnaast zou de koele mist er ook sneller voor zorgen dat je huid kalmeert. Win-win!

10. Zonneproducten

Sad but true: je zonnebescherming wordt minder goed met de jaren – zeker als de verpakking al geopend is. Heb je na de zomer nog verpakkingen liggen die nog niet leeg zijn? Die bewaar je dan het beste in de koelkast. Door de frisse temperatuur breekt de SPF-waarde minder snel af. Heb je nog aftersun met aloë vera liggen? Bewaar die dan ook in de koelkast: je zal dankbaar zijn wanneer je de frisse gel op je verbrande benen aanbrengt. Halleluja!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.