Home FASHION & BEAUTY Beauty UITGETEST: is Smoovall écht het wondermiddel tegen schurende dijen?

UITGETEST: is Smoovall écht het wondermiddel tegen schurende dijen?

Draagt redactrice Laura deze zomer voor het eerst sinds jaren een rokje zónder bommaslip eronder?

© Smoovall

Talkpoeder, deodorant… Redactrice Laura probeerde elk middel op aarde uit om chafing tegen te gaan, maar niets hielp. Onlangs testte ze voor het eerst Smoovall, dat volgens velen hét wondermiddel tegen schurende dijen is. Draagt ze deze zomer voor het eerst sinds jaren een rokje zónder bommaslip eronder?

Bekentenis: al sinds ik me kan herinneren, draag ik bij warm weer onder mijn jurkjes en rokjes een katoenen short die zelfs de oversized knickers van Bridget Jones er sexy doen uitzien.

via GIPHY

Ik ben namelijk niet gezegend met een thigh gap, waardoor de zomer altijd een beetje sterven is. Niet alleen door de algemene hitte, maar vooral door dat branderige gevoel down under. En dan heb ik het niet over een blaasontsteking, maar wel over schurende dijen – ook wel chafing genoemd.

Toen ik werd gevraagd om Smoovall uit te testen, was ik sceptisch, maar ook hopeloos.

Toen ik werd gevraagd om Smoovall uit te testen – volgens velen hét wondermiddel tegen schuurplekken die ontstaan door wrijving – was ik eerlijk gezegd sceptisch. Ik probeerde de afgelopen jaren namelijk zowat elke roll-ondeodorant en talkpoeder op deze aardbol, maar niets hielp. Sorry, Amy!

Maar aangezien ik stilaan hopeloos werd en me al in een witte Sloggi-short met kanten boordje in mijn graf zag liggen, dacht ik: baat het niet, dan schaadt het niet. Welaan dan!

Het product

Smoovall is verkrijgbaar in flacons van 80 ml (€ 12,99) en 100 ml (€ 14,99). Het is niet te koop in de winkel, maar wel online via Smoovall.be.

Hoe je ’t moet aanbrengen

1. Schud goed voor gebruik.

2. Ga met je benen open op een stoel zitten, dat sprayt makkelijker.

3. Hou de fles rechtop terwijl je sprayt.

4. Houd 10 centimeter afstand en spray 2 à 3 seconden per huidoppervlak.

5. Laat eerst 30 seconden drogen voor je de deur uitgaat.

Eerste indruk

Oké, ik heb een gevoelige huid maar, euh… AUW?! Zodra ik Smoovall op mijn dijen spray, begint het te prikken. Het voelt een beetje zoals wanneer je deodorant aanbrengt net nadat je je oksels hebt geschoren. Alleen was ik wél zo slim om mijn bikinilijn al een week niet meer aan te raken, dus daar kan het niet aan liggen. Het duurt zeker 10 minuten voordat het tintelende gevoel verdwijnt.

Verdict

Het blijft wennen wat betreft het tintelende gevoel, maar na de spray tijdens de laatste hittegolf vier dagen aan een stuk te hebben gebruikt, kan ik alle laaiend enthousiaste reviews beamen: yep, Smoovall is wel degelijk een wondermiddel. Dat ene rokje dat al jaren in de kast hangt vanwege een hoge split – waardoor je mijn sexy shortje kan zien – kan ik ein-de-lijk aan. Halleluja!

Voor- en nadelen

PRO

  • Handig om mee te nemen in je handtas vanwege het kleine formaat
  • Makkelijk aan te brengen
  • Geeft chafing geen kans
  • Laat een licht poederlaagje op je huid achter, maar maakt geen vlekken

CONTRA

  • Het kleine formaat maakt dat je snel door een flesje heen bent. Een flacon van 80 ml zou goed zijn voor 30 spraybeurten, maar dat lijkt me wat veel. Na vier dagen hittegolf – en dus intensief gebruik – was mijn flesje leeg.H
  • Het tintelende gevoel blijft wennen (maar dat kan ook aan mijn gevoelige huid liggen). Gelukkig verdwijnt het wel na 10 minuten.
  • Na 4 uur vervaagt het effect en moet je opnieuw sprayen. Reken dus op minstens 3 spraybeurten per dag.

Bestel je flacon Smoovall (100 ml) hier voor € 14,99. Vanaf een bestelling van 2 flesjes betaal je geen verzendkosten.

Nog meer beautyadvies om deze hittegolf mee te overleven: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.