Home Beauty Flair Beauty testteam Flair Beauty testteam: B5 Eyes en B5 Serum van La Roche-Posay

Flair Beauty testteam: B5 Eyes en B5 Serum van La Roche-Posay

'Hij smeert iets moeizamer uit dan mijn gewone oogcrème omdat de textuur zo dik is, maar eigenlijk vind ik dat net fijn.'

Judith (38), chef lifestyle Flair, werkte 10 jaar als mode- en beautyjournaliste voor Flair en is 5 jaar chef lifestyle. Ze vindt alles wat in de beautykast staat interessant, maar test het liefst nieuwe foundations en mascara’s uit. Wat parfums betreft, is ze een lastige klant, want er zijn er maar een paar die ze écht lekker vindt ruiken bij zichzelf. Oogschaduw, lipstick en wenkbrauwpotloden doen haar niet veel, maar naar de perfecte blush blijft ze steeds op zoek.

B5 Eyes en B5 Serum van La Roche-Posay: 8/10


Prijs/kwaliteit:

Ik schat dat ik met dit tubetje meer dan een maand kan smeren en voor deze kwaliteit vind ik 25 euro zeker niet overdreven. Ook voor een serum is de prijs schappelijk. Het serum smeert iets royaler.

Geur/textuur:

De oogcrème is dik van textuur, een pasta bijna. Je moet flink op de tube knijpen om hem eruit te krijgen. De geur is neutraal.

Het serum daarentegen is dan weer heel vloeibaar, gel-achtig. De geur is best uitgesproken en bloemig, niet meteen een geur die ik zou associëren met La Roche-Posay.

Pluspunten:

  • Rond mijn ogen zijn mijn eerste rimpels het meest zichtbaar. Na een tweetal weken smeren met de oogcrème zijn deze minder uitgesproken en lijkt mijn oogcontour ook opgehelderd. Door het serum voelt mijn huid steviger aan en zijn droogtelijntjes verdwenen.
  • De producten bevatten een goeie cocktail van hyaluronzuur (voor hydratatie) en het nieuw it-ingrediënt vitamine B5 (die de huidvernieuwing stimuleert).

Minpunten:

Voor mij mocht de geur van het serum iets minder aanwezig zijn, dat is niet iets wat ik verwacht in een skincare-product.

De oogcrème smeer je best niet al te rijkelijk, dan rolt hij wat op op je huid en wordt hij wat vlekkerig.

Zou ik het opnieuw kopen?

De oogcrème zeker, het serum eerder na de zomer als vochtboost voor mijn huid.

Testervaring:

Ik ben vooral fan van de oogcrème. Hem uitsmeren gaat iets moeizamer dan mijn gewone oogcrème omdat de textuur zo dik is, maar eigenlijk vind ik dat net fijn: ik heb daardoor het gevoel dat hij langer inwerkt op de zone dat hij moet werken. Je gebruikt best wel maar een klein beetje, dan smeert hij mooi uit én is hij de perfecte basis voor concealer. Het lijkt ook of hij mijn wallen ook meteen minder zichtbaar maakt. Daar zitten de minerale pigmenten waarschijnlijk voor iets tussen.

Het serum heeft een heel andere textuur. Uitsmeren gaat supervlot, het glijdt supervlot over je huid. Een beetje té vlot, hij voelt een tikje slijmerig aan en na het smeren ietsjes kleverig. Nu, dit trekt redelijk snel weg, maar toch gebruik ik hem enkel ’s avonds, vooral omdat ik van de combi serum-dagcrème meestal puistjes krijg. Ik merk dat mijn huid een flinke vochtboost heeft gekregen. Ze ziet er steviger uit. Ze is ’s morgens soepel, vaak is ze tegen de ochtend trekkerig.

B5 Serum (€ 38), B5 Dagcrème (€ 30,50) en B5 Eyes (€ 25) – La Roche-Posay, apotheek.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.