Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: daarom zou je 2 verschillende tinten concealer onder je ogen moeten...

AHA: daarom zou je 2 verschillende tinten concealer onder je ogen moeten gebruiken

Vraagt iets meer tijd, maar het resultaat ziet er wel een stuk natuurlijker uit!

conealer
© Tjorven Boucher

Twee verschillende concealers onder je ogen gebruiken, lijkt misschien overbodig veel werk, maar het is een make-uptrucje dat door verschillende make-upartiesten gebruikt wordt. Het vergt natuurlijk iets meer tijd, maar het eindresultaat ziet er een stuk natuurlijker uit. Geloof het of niet!

Heel wat visagisten gebruiken al bijna standaard twee verschillende concealers als ze iemand opmaken. Zo kiezen ze vaak eentje voor onder de ogen en eentje voor eventuele onzuiverheden of roodheden te camoufleren. Iets waar ook make-upartiest Colby Smith bij zweert, maar hij gebruikt ook nog eens twee verschillende concealers voor onder de ogen.

Colby, die de make-up verzorgt van onder meer Charli XCX en Dua Lipa, legde het idee achter zijn techniek uit in een interview met Allure. ‘Je zal minder snel fijne lijntjes en droge plekjes onder je ogen zien. Bovendien is de huid in deze zone redelijk delicaat, dus less is more.’

How to

Om te beginnen, brengt hij een iets lichtere tint aan van de binnenste ooghoek tot vlak onder de pupil. Dit doet hij met een platte kwast. Vaak hebben mensen hier het meeste last van een paarse schijn en door met een iets lichtere kleur te werken, kan je dit gebied beter egaliseren. Vanaf het midden tot de buitenste ooghoek brengt hij vervolgens een concealer aan die overeenkomt met de kleur van de foundation die hij gebruikt heeft. Vaak heeft de huid hier dezelfde kleur als de rest van je gezicht en door een concealer te gebruiken die past bij je fond de teint krijg je een natuurlijke overgang.

Om het mooiste resultaat te bekomen, wil je alles mooi vervagen met platte penseel. Als afwerking gaat make-upartiest Colby Smith er ook nog eens met zijn vingertoppen over. Zo ben je er zeker van dat je nergens een harde lijn ziet. Last but not least wil je alles uiteindelijk nog een keertje fixeren met wat losse poeder.

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.