Home Deco HEBBEN: in deze nieuwe versie van Monopoly verdienen vrouwen meer dan mannen

HEBBEN: in deze nieuwe versie van Monopoly verdienen vrouwen meer dan mannen

© Hasbro

Hasbro tilt onze spelletjesavonden naar een hoger niveau, want de speelgoedfabrikant lanceert een gloednieuwe en vrouwelijke variant van Monopoly: Mevr. Monopoly. Op het bordspel zal niet onze vertrouwde ‘meneer Monopoly’ met de snor, maar wel zijn knappe nicht gedrukt staan. Waarom het spel ons meteen naar de speelgoedwinkel doet rennen? Vrouwen mogen volgens de spelregels meer verdienen dan mannen!

Voortaan hoeven we dus niet langer vals te spelen om het bordspel tot een goed einde te brengen (lees: zonder traantjes de doos opruimen), want we verdienen sowieso meer dan onze mannelijke tegenstanders. Waarom de spelregels opeens veranderd zijn? De vrouwelijke mascotte en nicht van ‘meneer Monopoly’ is niet op zoek naar nieuwe eigendommen. Haar doel is om te investeren in vrouwelijke ondernemers.

Zakenvliegtuig en horloge

In de stoere editie van het spel verover je iconische uitvindingen die we aan vrouwen te danken hebben: van wifi en zonne-energie tot het kogelvrij vest, de chocolate chip cookie en shapewear. Je bouwt dus geen huizen, maar ondernemingen. Vrouwen ontvangen aan het begin van het spel meer geld dan de mannelijke deelnemers en mogen wanneer ze over ‘Start’ komen ook een iets grotere som geld in ontvangst nemen. Het spel moet volgens Hasbro de huidige loonkloof tussen mannen en vrouwen, op een ietwat ludieke manier, compenseren. Niet slecht!

Mannen kunnen het spel wel nog steeds winnen, benadrukt Hasbro – niet als het van ons afhangt, natuurlijk. In de doos zullen ook enkele nieuwe pionnen zitten, waaronder een zakenvliegtuig en horloge. Mevr. Monopoly zal bij ons vanaf midden september in de winkelrekken liggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: