Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van welke afdeling droom jij?

Deze afdeling op Zweinstein hoort bij jou op basis van je sterrenbeeld

Geef toe: we zaten allemaal stiekem te wachten tot onze toelatingsbrief tot Zweinstein in de bus viel. Helaas zitten we nog steeds te wachten. Gelukkig kan je op basis van je sterrenbeeld wél al bepalen in welke afdeling de Sorteerhoed jou hoogstwaarschijnlijk had ingedeeld!

Nu de ‘Harry Potter’-marathon in Kinepolis er bijna aankomt, is het nu het ideale moment om voor eens en voor altijd te bepalen in welke afdeling van Zweinstein jij nu écht zou thuishoren. Blijkbaar komen de vier afdelingen heel goed overeen met de vier elementen: water, lucht, vuur en aarde. En laat dat nu net de verdeling zijn die ook de astrologie hanteert voor sterrenbeelden!

Griffoendor: vuurtekens

Als jij een vuurteken bent, dan is de kans heel groot dat je in Griffoendor zou zitten. Het gaat hier dus om de sterrenbeelden Leeuw, Ram en Boogschutter. Heksen en tovenaars die in deze afdeling zitten, zijn doorgaans vastberaden, dapper en ze hebben een grote portie durf. Dit zijn stuk voor stuk eigenschappen die ook goed passen bij vuurtekens. Ook zijn deze sterrenbeelden vaak atletisch, niet bang om te vergeven en te vergeten en hebben ze steeds goede bedoelingen. Wist je trouwens dat Harry Potter himself ook een vuurteken was?

Huffelpuf: aardetekens

Wie in Huffelpuf zit, is vaak toegewijd, geduldig én een harde werker. Drie eigenschappen die je ook kan plaatsen bij de verschillende aardetekens namelijk Stier, Maagd en Steenbok. Daarnaast bemoeien deze sterrenbeelden zich niet snel met andermans zaken. Iets wat een heks of tovenaar uit Huffelpuf ook niet snel zal doen. Last but not least hebben deze tekens vaak een passie voor de natuur en ook het afdelingshoofd van Huffelpuf, professor Stronk, is lerares kruidenkunde én bovendien ook een Stier.

Ravenklauw: luchttekens

De afdeling Ravenklauw past dan weer het beste bij luchttekens. Zo zijn ze heel sociaal, intelligent en hechten ze veel belang aan humor en kennis. Ben jij dus een Tweeling, een Waterman of een Weegschaal? Dan had de Sorteerhoed jou hoogstwaarschijnlijk in deze afdeling op Zweinstein ingedeeld. Luna Leeflang, die zelf Waterman is, zat in Ravenklauw dus helemaal op haar plaats. Watermannen kunnen het vaak goed met iedereen vinden en accepteren iedereen zoals hij/zij/hun is.

Zwadderich: watertekens

Tot slot behoren de watertekens – Schorpioen, Vissen en Kreeft –  het meeste tot de afdeling Zwadderich. Zij zien de wereld vaak op een andere manier waardoor ze vaak verkeerd begrepen worden. Maar Zwadderich is lang niet alleen slecht, ze zijn ze ook erg ambitieus, trouw, slim en vindingrijk. Klinkt herkenbaar, toch? Watertekens koesteren ook meer wrok, wat op zijn beurt ook past bij de heksen en tovenaars die bij Zwadderich ingedeeld werden. Dingen loslaten is dan ook hun grootste uitdaging, maar eens ze dat doen maken ze gigantische sprongen vooruit.Lees ook:

harry potter marathon
test sex/life
sterrenbeeld wijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '