https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @instaproofnl

Het boek INSTAPROOF staat boordevol handige tips!

10 tips om een echte #Instaqueen te worden

Herlinde Matthys

Kirsten Jassies en Joyce Nazfzger schreven een inspirerende handleiding over onze favoriete app Instagram. De expertes geven in #INSTAPROOF tal van tips om succes te oogsten en meer volgers te scoren.


Even scrollen op Instagram, het is een gewoonte geworden. Terwijl je moet wachten op je trein, als je op het toilet zit, tijdens een saai familiefeest of als die film je eigenlijk niet zo interesseert. De miljoenen prachtige foto’s op Instagram bieden tijdens al die momenten een welgekomen afleiding.

De meesten onder ons waagden zich ook zelf op het socialemediaplatform en posten nu en dan – of vaak – een plaatje dat een inkijk geeft in hun dagelijkse leven. Waar Kim Kardashian miljoenen hartjes krijgt voor een foto van haar teennagel, heb jij al moeite om 20 likes te scoren voor een tajine waar je potverdikke 2 uur op zat te zwoegen in de keuken.

Van noob naar queen


Het leven is niet eerlijk, maar gelukkig zijn er socialemedia-expertes Kirsten Jassies en Joyce Nafzger, die ons een handje komen helpen. Ze schreven het boek #INSTAPROOF, dat een inspirerende handleiding moet vormen voor Instagram. Aan de hand van tientallen toffe tips en mooie voorbeelden proberen ze je om te vormen tot een echte Instaqueens. Het boek kost 17,50 euro en ligt vanaf 5 september in de winkel, maar wij geven jullie er nu al 10 handige weetjes uit mee. Succes!

1. Onderschrift

Je bijschrift is minstens even belangrijk als de foto zelf. Leg uit wat je op de foto ziet, wat het beeld voor jou betekent of gewoon wat je die dag deed.

2. Interactie

Ga het gesprek aan met je volgers. Geef reacties op hun commentaar of like hun antwoorden. Interactie zorgt ervoor dat mensen terug blijven komen naar je pagina.

3. Focus

Baken je content goed af en kies één bepaald onderwerp. Ga bijvoorbeeld niet voor mode in het algemeen – dat is te ruim – maar voor vintage jaren 50.

4. Foto’s

Instagram draait natuurlijk nog altijd om mooie plaatjes, dus zorg ervoor dat je foto’s eruit springen. Je hoeft daar geen zotte camera voor te hebben, je gsm volstaat. Wees gewoon creatief en origineel met je beelden.

5. Selfie

Laat je gezicht zien. Mensen weten namelijk graag wie er schuilgaat achter een bepaalde pagina. Een foto van jezelf maakt je account onmiddellijk een pak persoonlijker.

6. Video

Het is vaak leuker om een korte video te zien dan een statische foto of suffe quote te bekijken. Maak af en toe een toffe video of maak gebruik van de vluchtige Instagram Stories.

7. Hashtags

De kleine #’s of hashtags zorgen ervoor dat je pagina beter zichtbaar wordt voor anderen. Kies een aantal populaire termen die van toepassing zijn op je foto en plaats er een hashtag voor.

8. Timing

Het tijdstip waarop je een foto online gooit, is heel belangrijk. Kijk naar je doelgroep en probeer uit te zoeken op welk moment zij het meest actief zijn, zodat je foto’s zo veel mogelijk aandacht krijgen.

9. Taggen

Vermeld merken of plaatsen die je ziet in je foto. Tag het restaurant waarin je je bevindt, de brouwer van het biertje dat je drinkt, de ontwerper van de bloes die je draagt, je tafelgenoot, enzovoort.

10. The real deal

Wees écht. Post niet enkel perfect gestylde foto’s, maar durf te tonen dat ook jij al eens last hebt van een bad hair day of wallen na een avondje stappen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content