Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De dj draaide zijn set vanuit een luchtballon. Waarom? Omdat het kan.

VIDEO: een festival met luchtballonnen? Dat ziet er zó uit

De redactie

Het aanbod aan festivals deze zomer was overweldigend, maar er was eentje dat er écht uitsprong. Desperados wilde een ervaring creëren die alle andere festivals deed vergeten. Het recept bestond uit wereldberoemde acts, een geheime locatie buiten Barcelona én een heleboel luchtballonnen. Breng al die elementen samen en je krijgt Skyfest.


Wat doe je wanneer je alle grote festivals al van je lijstje hebt geschrapt? Naar een nieuwe ervaring zoeken! En door die missie belandden we enkele weken geleden bij Skyfest. De aankondiging van Desperados beloofde een uniek festival op een mysterieuze locatie. Met zo weinig informatie konden we niet anders dan uitzoeken wat er aan de hand was. Vol ongeduld vloog redactrice Eva naar Barcelona om vervolgens op een busje te stappen naar de top secret festivallocatie…

‘This is crazy!’


De ‘hot air balloon electronic light orchestra‘ (probeer dat maar eens in één adem uit te spreken) zoals Desperados het festival omschrijft, bestond uit zeven heteluchtballonnen die rond een festivalweide bengelden. Ze waren niet enkel een coole setting voor het festival, maar hadden ook een functie: elke luchtballon speelde in op het ritme van de muziek. Om de ballon te bedienen had je dus een flinke portie lef én ritmegevoel nodig. De gelukkigen die een vipticket konden bemachtigen, gingen zelfs mee de lucht in!

Het festival lokte heel wat waaghalzen, van Engeland tot Hongarije en zelfs Korea. ‘Ik heb al eerder op unieke locaties gedraaid, zelfs in een iglo, maar dit is ongetwijfeld the craziest gig die ik ooit heb gedraaid!’ vertelt hoofdact Jackmaster over zijn ervaring. De eerste reactie van Honey Dijon toen ze aankwam op de festivallocatie was heel herkenbaar: ‘Dit is gestoord, ik móét dit Instagrammen!’ Een begrijpelijke reactie, dat hebben wij ook gedaan.

Heeft Desperados met Skyfest zijn belofte waargemaakt? See for yourself in de onderstaande aftermovie!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '