Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

70 jaar op de troon? Dat mag gevierd worden!

UITGETEST: een dagje leven als de Queen in Londen

Margo Verhasselt

De 96-jarige Elizabeth Alexandra Mary is sinds 6 februari 1952 koningin van het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dat ze dit jaar haar platinum jubileum viert, ofwel de 70ste verjaardag van de toetreding op de troon. Ter ere van die gelegenheid trok redactrice Margo met de Eurostar richting Londen én bezocht ze enkele van de favoriete plekken van de Queen.

Kleren maken bij Anderson & Sheppard voor Prince Charles

Ze kleden onder andere Daniel Craig, maar ook de oudste zoon van Queen Elizabeth wordt door een van de meest gerenommeerde kleermakers van het land gekleed. Waarvoor staan de pakken van Anderson & Sheppard bekend? Hun klassieke en tijdloze, gemakkelijke stijl. Van heinde en ver trekken mannen naar hun winkel in Mayfair waar van begin tot eind hun pak op maat wordt gemaakt. Wat vooral impressionant is? De huiselijke en vriendelijke sfeer die er bij de kleermakers hangt. Je kan er gewoon binnenlopen en een pak laten maken. Alléén als man wel, in heel bijzondere gevallen maken ze een uitzondering. Maar dan moet je als vrouw wél een mannenpak kopen.

Hoelang het duurt? 7 à 12 weken.

Prijskaartje? Vanaf 3000 euro.

Parfum oppikken bij Floris

Altijd al willen weten welk luchtje de Queen elke dag opspuit? Dan moet je bij parfumerie Floris zijn. Elizabeth zweert al jaren bij hun ‘White Rose’ parfum. Dat geurtje werd gecreeërd in de  jaren 1800 en was ook geliefd door Florence Nightingale en Lady Hamilton. Ter ere van het jubileum heeft de parfumerie een parfum gemaakt speciaal voor de royal. Hoe die ruikt? Niet meteen iets dat ik op zou spuiten, wél eentje ideaal voor een vrouw van de leeftijd van de Queen.

Prijskaartje? Vanaf 120 euro voor 100 ml.

Lunchen bij Bellamy’s

Heerlijk elegant en chique zonder zichzelf té serieus te nemen: zo kan je Bellamy’s het best omschrijven. Bellamy’s houdt in de kern vast aan de Frans-Belgische traditie van de brasserie. Het is een fantastische plek met uitstekend eten – Margo werd werd vooral verliefd op de taartjes gebakken door de eigenaar zijn 90-jarige (!!!) moeder en de prachtige Franse wijnkaart. – Een favoriet van The Queen, en nu ook van redactrice Margo!

Bezoekje aan Westminster Abbey

Westminster Abbey heeft geen introductie nodig. Het is dé plek waar de koninklijke familie zowat al haar ceremonies houdt. Maar voor het Platinum Jubilee pakt de kathedraal extra groot uit. Van afternoon tea’s tot rondleidingen tot op het dak.

Slapen als een royal in het St. Pancras Renaissance Hotel

St. Pancras Renaissance Hotel blijft zijn aanwezigheid als een van de meest iconische en ontzagwekkende hotels van Londen bevestigen. Het luxueuze vijfsterrenhotel, ideaal gelegen naast de British Library en St. Pancras International Station, geeft je meteen de indruk dat je even in het paleis ronddwaalt. Honger of dorst gekregen? Hun geweldig restaurant mét fantastische cocktailbar Booking Office 1869 is zeker een bezoekje waard. Tip: wanneer je links binnenkomt moet je absoluut een foto nemen op de trap, want daar namen ooit de Spice Girls hun videoclip Wannabe op!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '