Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Courtney Cook via Unsplash

Snel een soloreisje inplannen!

In deze 10 landen maak je volgens onderzoek het makkelijkst nieuwe vrienden

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je wil graag eens alleen op reis, maar stelt die droom telkens weer uit omdat je schrik hebt dat zo’n soloreisje best eenzaam kan zijn. Herkenbaar? In deze tien landen zou je volgens onderzoek heel makkelijk nieuwe vriendschappen kunnen smeden.

Yolo, onder dat motto staat een soloreisje ook bij ons helemaal bovenaan onze bucketlist. Redactrice Herlinde ging dit jaar voor het eerst alleen op reis en hoewel ze enorm van dat citytripje Porto genoot, miste ze, vooral ‘s avonds, toch af en toe gezelschap. Ook Hostelworld is het met haar eens: happiness is only real when shared. Daarom deed het online platform een bevraging en ging het op zoek naar landen waar het als soloreiziger makkelijk is om nieuwe vrienden te maken.

Van Spanje tot Mexico

Uit de enquête blijkt dat we dit jaar massaal op soloreis willen: maar liefst 55 % van de ondervraagden zou dit jaar graag alleen op reis willen gaan. Om te vermijden dat je je tijdens je vakantie eenzaam voelt, kan je een soloreisje richting Spanje inplannen. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat je daar het makkelijkst nieuwe contacten kan leggen, omdat Spanjaarden van nature heel sociaal zijn. De Verenigde Staten staan op de tweede plaats in de lijst, vooral omdat communiceren daar bijzonder vlot verloopt en de Amerikanen over het algemeen heel gastvrij zijn. Het bruisende Italië sluit de top drie af.

Verder in de lijst staan ook nog het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Duitsland, Frankrijk, Australië, Thailand en Portugal. Portugal werd vorig jaar door Expat Insider al eens verkozen tot vriendelijkste land ter wereld. Meer dan 35 % van de ondervraagde expats gaf toen aan dat ze zich snel thuis voelden in het zonnige land. Ook Mexico stond toen in de lijst.

Opvallend: meer dan de helft van de landen ligt in Europa. Klinkt als het ideale excuus om als de bliksem een last-minute te boeken richting Barcelona, Rome of Berlijn en er nieuwe mensen te leren kenen! 😉

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '