Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De warmwaterbronnen liggen op 160 kilometer van Rome en zijn volledig gratis (!) toegankelijk.

ADD TO BUCKETLIST: Terme di Saturnia, hét paradijs op aarde voor waterratten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Onze reishonger bereikt stilaan zijn hoogtepunt, en daar doen al die jaloersmakende Instagramposts nóg een schepje bovenop. Zie jij je kans schoon om je bucketlist nu zo goed mogelijk aan te vullen met al die prachtige pareltjes? Vergeet dan ook zeker de warmwaterbronnen van Saturnia niet op je lijstje te zetten!


In de ongerepte natuur van een namiddagje wellness genieten? Daarvoor ben je in het Toscaanse plaatsje Saturnia, op zo’n 160 kilometer van Rome, aan het juiste adres. Daar kan je in de natuurlijke thermale baden vanuit het 37,5 graden (!) warme water van een magnifiek uitzicht over de streek genieten. En het zijn niet alleen de feeërieke baden, maar ook de twee grote watervallen Cascate del Mulino en Cascate del Gorello die er voor een prachtig decor zorgen.

Het warme water is afkomstig van verschillende bronnen die in het gebied liggen. Volgens een eeuwenoude legende zouden de warmwaterbronnen ooit een straf geweest zijn die de god Saturnus uitdeelde om mensen op betere gedachten te brengen. Maar de wetenschap leert ons dat het zwavelhoudende water net heel gezond kan zijn voor onze lichaamscellen. Des te meer redenen om Terme di Saturnia op onze bucketlist te zetten, dus!

Extra troef? De thermale baden zijn volledig gratis toegankelijk en 24/7 geopend. Dat betekent dat je er een romantische nacht onder de sterrenhemel kan beleven. Ideale verfrissende tussenstop voor tijdens die roadtrip door la bella Italia!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '