Home Lifestyle Het decor van deze Spaanse hiking trail lijkt zo uit ‘The Lord...

Het decor van deze Spaanse hiking trail lijkt zo uit ‘The Lord of the Rings’ te komen

Tripje naar Middle Earth?

© Pexels

Altijd al jaloers geweest op de avonturen van Frodo en zijn fellowship? Dan hebben we goed nieuws, want in Spanje werd een gloednieuwe hiking trail ingehuldigd die je met een héél klein beetje verbeelding naar Middle Earth katapulteert.

Dat de natuur van Nieuw-Zeeland the place to be is om de hobbit in jou naar boven te halen, is geen geheim meer. Het prachtige land was meermaals de thuisbasis voor de verfilming van J.R.R. Tolkiens legendarische ‘The Lord of the Rings’-romans. Maar we moeten helemaal niet zo ver reizen om ons even in zijn fantasierijke boeken te wanen, want ook in Spanje kan je een aantal landschappen terugvinden die wel heel veel weghebben van Middle Earth.

White Tree of Gondor

Het gloednieuwe wandelpad El Camino del Anillo (letterlijk vertaald: de ringweg) ligt in het Sierra Norte-gebergte in Midden-Spanje en lijkt wel heel hard op het decor van de befaamde trilogie. Het cirkelvormige pad is 122 kilometer lang en onderverdeeld in acht secties. De hiking trail begint in El Molar en loopt door het prachtige bergachtige gebied waarin een aantal landschappen à la ‘The Lord of the Rings’ verborgen liggen. Zo lijkt Horcajuelo de la Sierra op Rivendell, vind je er een kopie van de White Tree of Gondor in Torrelaguna en zijn er volgens de website nog een groot aantal andere plekjes die op Moria lijken.

View this post on Instagram

ခရီးသွားဖို့စဉ်းစားထားတယ်ဆိုရင် El Camino del Anillo ဆိုတဲ့နေရာကိုလည်း list ထဲမှာ ထည့်ထားသင့်ပါတယ်… ၁၂၂ ကီလိုမီတာရှည်ပြီး အဆုံးထိရောက်ဖို့ တစ်ပတ်လောက် ကြာနိုင်တဲ့ ဒီနေရာက Ring Road လို့လည်း လူသိများကြပြီး မက်ဒရစ်မြို့နဲ့သိပ်မဝေးတဲ့ Sierra de Guadarrma တောင်တန်းထဲမှာ တည်ရှိပါတယ် To read more >> Visit www.lushmagazinemm.com #LUSHmagazineMyanmar #LUSHdaily #LUSHtravel #ElCaminodelAnillo #RingRoad #HikingTrail

A post shared by LUSH Magazine Myanmar (@lushmagazinemm) on

Het pad ligt op ongeveer een uurtje rijden van Madrid. Wil je de volledige hiking trail volgen? Dan is het uiteraard de bedoeling dat je er een meerdaagse trektocht van maakt. Langs de wandeling kom je een aantal accomodaties tegen en je kan ervoor kiezen om je tocht nóg avontuurlijker te maken en een deel van het parcours met een kano af te leggen. We moeten je er wel bijvertellen dat het een pittige wandeling zal worden!

In eerste instantie was het de bedoeling om met de El Camino del Anillo een alternatief aan te bieden voor de Spaanse pelgrimsroutes, waaronder de Camino de Santiago, maar wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat ie vooral door ‘The Lord of the Rings’-fans bewandeld zal worden. Count us in!

Meer adembenemende wandelingen:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.