Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Of je je schoenen nu op de festivalweide (lees: bier en kots) of tijdens het hiken (lees: zweetvoeten) draagt: laat ze buiten staan.

AHA: zo houd je je tent voortaan proper

Of je nu op een camping, festival of in de tuin staat: je tent netjes houden kan je slaaprust bevorderen – lees: vieze geurtjes. Hoe je je kleine slaapplek proper houdt? Wij geven enkele tips!

Kruimels op de grond, dode vliegen in het slaapcompartiment, modder in de voortent,... Een poetsservice zit helaas niet bij een nachtje op de camping inbegrepen. Maar je tent netjes houden, of dat alleszins toch proberen, is nu eenmaal ook part of the experience. 😉 Wij geven hieronder enkele eenvoudige tips om het voortaan netjes te houden in je tent.

Kies een goede staanplaats uit.

Oké, dat plekje aan het water ziet er misschien heel romantisch uit, maar denk voordat je je tent installeert goed na over de staanplaats. Water, dat betekent veel vuile insecten (denk: k*tmuggen) in de tent. Ook bomen vermijd je omwille van het bladvuil liever als je je spiksplinternieuwe tent proper wil houden. Kies bij voorkeur voor een droog plekje nabij struiken, zo heb je toch nog voldoende schaduw. Ben je heel gehecht aan je tent, neem dan een tarp mee die je erboven kan hangen en ze beschermt tegen bladvuil en vogelpoep.

Deel je tent logisch in.

Tent opgesteld? Denk dan eerst goed na over wat je waar wil leggen. Propere kleren links, eten rechts, oordoppen onder je kussen en rugzakken in de voortent? Houd je dan aan die indeling en begin niet alles door elkaar te gooien.

Neem slippers mee.

Heb je nog plaats in je rugzak of in de koffer, neem dan een paar slippers mee. Draag die enkel in je tent en trek je schoenen aan zodra je je tent verlaat. Zo hoef je niet met je vuile wandelschoenen je tent in en zal je ook geen vlekken maken. PS bij de meeste campings is het trouwens verplicht om slippers te dragen in het sanitair blok!

En vergeet ook geen vuilzakjes en een handborsteltje.

Neem vuilniszakjes mee zodat je je afval meteen kan verzamelen en het niet laat rondslingeren in of aan je tent. Nog een protip van tante Flair: neem een compact handborsteltje mee zodat je je tent zo nu en dan kan vegen. Sta je op meerdere campings, borstel je tent dan elke keer voordat je ze begint te vullen met je materiaal.

Laat je schoenen buiten staan.

De nummer één schuldige van dat vieze geurtje in je tent? Je schoenen! Of je ze nu op de festivalweide (lees: bier en kots) of tijdens het hiken (lees: modder en zweetvoeten) draagt: laat ze buiten staan als het droog blijft. Wordt er regen voorspeld? Zet ze dan in de voortent, in je auto of vraag op de camping of je een locker kan huren.

Hang een wasdraad op.

Ook je kleren kunnen – zeker in de zomer – vieze geurtjes achterlaten in je tent. Spoel ze daarom even uit, en hang ze aan de wasdraad zodat ze kunnen luchten.

Eet buiten.

Voorkom kruimels in de tent en eet buiten! Het zal je een heleboel gedoe en ongedierte besparen! Voor de dummies: het is trouwens ook géén goed idee om geopende etensverpakkingen in je tent te laten liggen.

Stel je tent na je trip weer op.

Zit je vakantie of festival erop? Laat je tent dan niet op zolder stinken tot volgend jaar, maar stel ze thuis opnieuw en maak ze helemaal proper. Dat betekent: met water en een spons. Laat ze daarna een dagje drogen in de zon voordat je ze weer opvouwt. Het is nooit, maar dan ook nooit, een goed idee om je tent nat in de zak te steken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '