Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lonely Planet

Heb jij nood aan een ontspannend uitstapje?

Spectaculaire spa’s: 5 unieke wellnessadresjes in Europa

Nood aan ontspanning? Er zijn heel wat originele wellnesscentra in Europa, ideaal voor een kort tripje om stoom af te blazen. Deze 5 adresjes spreken alvast tot de verbeelding.

1. Terme Merano, Italië

Thermale zwembaden, stoomkamers, sauna’s en een prachtig uitzicht op de Alpen: wie even totaal wil ontspannen, is in het Italiaanse stadje Merano aan het juiste adres. Het uitgestrekte spapark tussen de bergen biedt verder ook verschillende massagebehandelingen aan en heeft tal van zwembaden. De omgeving is bovendien perfect om te skiën of wandelen.

Meer info? Termemerano.it

2. Noliski Spa, Frankrijk

Binnenkort een tripje Parijs gepland? In dit vijfsterrenhotel kan je in de ondergrondse spa terecht voor topbehandelingen bij kaarslicht. Op een steenworp van het Louvre geniet je van lichaamsbehandelingen als haardetoxen en anti-jetlag-oogbehandelingen. Als je meer fan bent van een klassieke sauna of massage, kom je ook zeker aan je trekken.

Meer info? Nolinskiparis.com 


https://www.instagram.com/p/BsXqgnsgYmD/

3. Löyly, Finland

Ook in de Finse hoofdstad Helsinki kan je tijdens je citytrip terecht in een luxueus wellnesscomplex: Löyly. De openbare sauna bevindt zich in een architecturaal pareltje aan de rand van de opkomende wijk Hernesaari. Na je bezoek aan de sauna spring je gewoon rechtstreeks in de ijskoude Oostzee. Van een opkikker gesproken.

Meer info? Loylyhelsinki.fi

4. Thermen Bussloo, Nederland

Dichter bij huis vind je ook een ideale herbronningsplek. Op zo’n 2,5 uur rijden van België kan je terecht voor sauna’s, baden en hamams in het Nederlandse Thermen Bussloo. Dit is wellness op z’n Oosters aan de rand van recreatieplas Bussloo. De thermen liggen vlak bij Nationaal Park Hoge Veluwe, dus ze zijn ideaal om tot rust te komen na een verkwikkende wandeling.

Meer info? Thermenbussloo.nl

5. Hotel Bareiss, Duitsland

Midden in het Zwarte Woud kan je in dit Duitse hotel terecht voor stoomtherapieën met kruiden, relaxbaden en gezichts- en lichaamsbehandelingen. Je kan er tussen de prachtige natuur helemaal tot rust komen. Aanrader: aan het hotel is ook een driesterrenrestaurant verbonden, dus ook wat eten betreft blijf je bij deze spa niet op je honger zitten.

Meer info? Bareiss.com

Meer leuke adresjes vind je in het boek ‘Wellness Escapes’ van Lonely Planet (€18,50).

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '