Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjoolaard

Op roadtrip door Oost-Europa? Dit zijn de mooiste plekjes voor een tussenstop

De redactie

Eerder dit jaar mocht Flair zetelen in de jury van de Belgian Travel Blog Awards. De tien beste Belgische reisbloggers kregen een plaatsje op onze website om hun reisavonturen te delen. Tjoolaard werd verkozen tot winnaar van de Best Adventure Story. Zijn avontuur? Een onvergetelijke roadtrip door Oost-Europa met het Sziget-festival als feestelijk hoogtepunt!

First stop: Landschaftspark Duisburg


Roadtrip door Oost-Europa

Na enkele uurtjes in de wagen kan je halt houden in Duisburg. Voor de fans van het industriële is Landschaftpark een soort van gigantische speeltuin waar je je kinderhart kan ophalen.

Rebelse gezelligheid in Neustadt in Dresden


Roadtrip door Oost-Europa

Berlijnse vibes, streetart à volonté, goedkope restaurantjes en genoeg winkels voor een shopping spree: reden genoeg om een bezoekje te brengen aan Dresden!

Nature is calling


Roadtrip door Oost-Europa

Even op adem komen in het groene gebergte van Saxon-Switzerland. De echte toeristen vind je aan rotsformatie De Bastei. Weg van de brug vind je dan weer enkele hikes die een pak rustiger zijn. Tip: als je laat op de avond gaat, kan je er nog een mooie zonsondergang meepikken!

Rondhangen in Praag


Praag

Moe van al dat hiken? Trek dan naar het Praagse Letna-park voor een aperitiefje in de Stalin Bar, met wat geluk speelt er een bandje op de achtergrond.

Muziekmarathon in Sziget


Roadtrip door Oost-Europa

Wij zijn al helemaal fan van Boedapest, maar er valt net dat tikkeltje meer te beleven in augustus tijdens het Sziget-festival: een zevendaagse muziekmarathon op een eilandje in het midden van de stad. Bungeejumpen, een cinema, een siëstacamping, rodeo, wereldkeuken, extatische mensen… je vindt het er allemaal! Om wat centjes te besparen kan je er zelfs naar de festival-Aldi en waarschijnlijk kom je een Belg tegen aan de kassa, want er zitten ongelooflijk veel landgenoten. Dat kan niet anders dan een topfestival worden!

Romantisch afsluiten in Rothenburg


Roadtrip door Oost-Europa

Nagenieten van het festivalgevoel kan in het middeleeuws dorpje Rothenburg. Het is meer dan duizend jaar oud en maakt deel uit van The Romantic Road, een lange route die heel wat schattige dorpen en stadjes met elkaar verbindt.

[td_smart_list_end]

Tekst en foto’s: Tjoolaard.


 

Meer Oost Europa?


Surf voor het volledige artikel en nog meer leuke adresjes naar de website van Tjoolaard.


Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '