Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het is makkelijker dan je denkt!

Wil je niet op solotrip? Deze laagdrempelige tips helpen je om een reisgenoot te vinden

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wil je graag op reis, maar heeft je lief daar even geen budget voor en/of ziet je beste vriend(in) het niet zitten om met jou op vakantie te gaan? Dan is dat geen excuus om je reisplannen on hold te zetten! Solotrippen is veel leuker dan je denkt (lees: neem het maar van ons aan!), en als je toch liever iemand op sleeptouw wil nemen, dan hebben we enkele tips om een reisvriendje te vinden.

Reizen met een extra compagnon heeft zo zijn voordelen: je kan de kamerprijs delen, jullie kunnen jullie bagage in één valies proppen (lees: hallo, lagere vliegkosten), er is zo altijd wel iemand die een foto van je wil nemen, en je voelt je misschien iets meer op je gemak. Maar wat als je voor die citytrip richting New York of reis door Nieuw-Zeeland niemand vindt die met je mee wil? Het antwoord is simpel: ga op zoek naar een reismaatje. Voor wie niet weet hoe dat op een laagdrempelige manier te doen, lijsten we hieronder onze protips even op.

Maak handig gebruik van sociale media.

Er bestaan verschillende Facebookgroepen voor wie op zoek is naar een reismaatje. Het principe is simpel: je stelt jezelf in de groep voor en vertelt naar waar en wanneer je graag op reis zou gaan. Dan is het aan de andere leden om al dan niet contact met jou op te nemen. Iets te drastisch? Dan kan je ook een oproepje in je Instagram Stories plaatsen. Wie weet heeft een van je volgers wel interesse om met jou op citytrip of treinreis te gaan. Wie niet waagt, wie niet wint!

Download apps.

Je kan ook apps downloaden waarmee je een reismaatje kan vinden. Het handige daaraan? Aan de hand van de profielen kan je vaak meteen uitmaken of iemands reisidee of bucketlist met die van jou matcht, en of jullie ook op persoonlijk vlak dingen gemeen hebben – lees: niet onbelangrijk als jullie van plan zijn om samen te reizen. Apps die je aan een (travel) buddy kunnen helpen? Bumble BFF, Travello en NomadHer. Die laatste is trouwens uitsluitend voor vrouwen!

Spreek op voorhand af.

Heb je een potentieel reismaatje gevonden? Spreek dan zeker een paar keer op voorhand af voordat jullie vliegtickets en een hotelkamer boeken. Het is superbelangrijk dat jullie goed matchen, zodat jullie beiden op elkaar kunnen vertrouwen en van jullie reis kunnen genieten. Doe tijdens jullie ‘dates’ daarom ook meer dan enkel iets drinken. Ga bijvoorbeeld samen naar een escaperoom, waag jullie aan een hoogteparcours, speel gezelschapsspelen en/of boek eens een weekendje aan zee voordat jullie een grote reis inplannen.

Boek een groepsreis.

Het spreekt voor zich, maar als je niet meteen de ideale reispartner vindt, kan je ook gewoon een groepsreis boeken. Zo kom je meteen met meerdere (vaak ook internationale) reisgenoten in contact, en ben je er ook meteen zeker van dat je tijdens je reis nooit alleen zal vallen.

Slaap in hostels.

Vertrek je uiteindelijk toch helemaal solo? No worries, want je kan ook tijdens je reis nog heel wat nieuwe vrienden tegen het lijf lopen, al stel je je daarvoor wel best zoveel mogelijk open. De meest laagdrempelige manier om een reisgenoot te vinden? Slaap in hostels! Die worden bijna uitsluitend geboekt door jonge toeristen. Kies dan ook voor een slaapzaal met meerdere bedden en ga aan de praat met je kamergenoten. Misschien gaan jullie wel dezelfde richting uit of vind je zo iemand die een paar dagen al reizend met jou wil doorbrengen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het vliegtuig: durf de mensen die aan je gate staan aan te spreken. Wie weet vind je zo ook wel een travel buddy for life?

Doe iets toeristisch.

Soort zoekt soort, wordt weleens gezegd. Volg daarom een toeristische rondleiding op de plaats die je bezoekt. Wedden dat je zo in no time met andere reizigers in contact komt? Opgepast: wees wel áltijd op je hoede. Het is niet omdat iemand vriendelijk en oprecht lijkt, dat die persoon dat ook echt is. Ga daarom ook nooit meteen mee naar zijn/haar hotelkamer, en leer elkaar ter plaatse eerst beter kennen (zie tip 3).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '