Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

#wijhatenwachten

Met deze tip neem je je bagage altijd als eerste van de band

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Velen onder ons hebben niet zo veel geduld, en geef toe: iedereen haat het om te moeten wachten. Zeker als je aan je welverdiende vakantie wil beginnen, die koffer maar wegblijft en je dus bij de bagageband blijft koekeloeren. Grrr! Met deze tip is dat voortaan verleden tijd.


Je kent het wel: je staat samen met honderden andere mensen aan de bagageband te drummen om hopelijk als eerste je koffer te grijpen, zodat je zo snel mogelijk op dat strand kan gaan liggen of die stad kan verkennen. Helaas is iedereen rond jou meestal als eerste aan de beurt, met al gestampen – omdat je in de weg staat – tot gevolg. Dat resulteert bij jou telkens in een tweetal paniekaanvallen omdat je vreest dat je valies zoek is. Nooo!

Breekbaar


Aan die lijdensweg komt nu voorgoed een einde met deze twee handige tips van de site Travel + Leisure. De eerste tip is ‘bedrog’: je vraagt bij het inchecken van je bagage aan die vriendelijke meneer of mevrouw achter de balie om een sticker met ‘breekbaar’ op je koffer te plakken. Die gevoelige bagage laden ze naar het schijnt namelijk pas als laatste in het ruim van het vliegtuig, met als resultaat dat jouw koffer er ook terug als eerste uitkomt op je bestemming. Yay!

Als laatste inchecken


Een tweede tip is voor wie enorm stressbestendig is: gewoon als laatste inchecken. Als je een van de laatste passagiers op het vliegtuig bent, gaat je koffer automatisch ook als laatste in het toestel. Eenmaal geland geldt hetzelfde principe als bij tip 1: je valies ligt helemaal vooraan, dus die wordt als eerste uitgeladen.

Eersteklas


Pas op, er is geen garantie op slagen. Elke vliegmaatschappij heeft z’n eigen regels, dus het kan dat bijvoorbeeld Ryanair volgens bovenstaande tips werkt, maar Brussel Airlines niet. Heb je echt zo’n grondige hekel aan wachten en wil je 100 % zeker zijn dat jouw koffer als eerste op de bagageband rolt? Dan tast je best eens flink in je portemonnee, want het enige wat je dan kan doen, is een veel duurder eersteklasticket boeken. Toch maar dat kwartiertje wachten, zeker?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '