Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Coen van den broek via Unsplash

Ze is maar liefst 1152 kilometer (!) lang. Wie daag jij uit om je te vergezellen?

BUCKETLIST: deze fietsroute loopt door België, Nederland én Frankrijk

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Al fietsend op reis gaan? Had je het ons vorig jaar voorgesteld, dan hadden we het nog niet in de verste verte overwogen. Maar nu de kaarten anders liggen en we deze zomer hoogstwaarschijnlijk toegewezen zijn op onze eigen kust, de Ardennen en met een beetje geluk onze buurlanden, móéten we wel creatief uit de hoek komen. En daar helpt de Maasfietsroute ons mee!


Smeer die beentjes maar al in, want de fietsroute is niet voor watjes. Ze is maar lieft 1152 kilometer (!) lang en vergt af en toe wat extra spierkracht. Vooral in onze heuvelachtige  – of zeg maar bergachtige – Ardennen zal je een serieus tandje moeten bijsteken, maar dat loont zeker en vast de moeite. De Maasfietsroute loopt niet alleen door ons kleine Belgenlandje, maar ook door Frankrijk en Nederland. Ideaal voor als die grenzen (hopelijk?) binnenkort weer opengaan of om op je bucketlist te zetten.

Nederlandse grens


Niemand houdt je tegen om al volop te beginnen trainen, want dat zal nodig zijn. De fietsroute start in principe vlakbij de bron van de Maas in het pittoreske Franse dorpje Pouilly-en-Bassigny. Je trapt richting het noorden en fietst een aantal kilometer langs de grens met Luxemburg voordat je ons land in Wallonië binnenrijdt. Vanaf dan wordt het echt dolle pret en trap je vanuit Namen richting Limburg, om daar uiteindelijk over de Nederlandse grens te rijden. Vanuit Maastricht bol je dan helemaal tot Rotterdam, de finish van de fietstocht.

Tijdens de tocht kan je genieten van prachtige en uitgestrekte panorama’s, rijd je door smalle valleien, kan sprookjesachtige burchten en charmante gehuchtjes bewonderen en moet je vooral de tijd nemen om helemaal tot rust te komen en om de omgeving in jou op te nemen. Het is een once-in-a-lifetime experience waarvan je moet genieten en vooral geen wedstrijd mag maken. Slapen kan je doen in een tent of je rijdt gewoon van hotel naar hotel. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat er een grote voorbereiding aan de fietsroute vasthangt, maar daar heb je nu meer dan tijd genoeg voor. Dit keer geen excuses, dus! ?

Fietskaarten, meer info en de verschillende etappes kan je terugvinden op www.eurovelo.com.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '