Home Lifestyle SLÔ DOWN : deze boomhutten in de Ardennen zetten wij nú op...

SLÔ DOWN : deze boomhutten in de Ardennen zetten wij nú op onze bucketlist

© Slô

Als er één ding is waar we nu met z’n allen reikhalzend naar uitkijken, dan is het wel naar een rustgevende #staycation in eigen land. Maar zolang onze regering geen go geeft om opnieuw voor een paar dagen in de Ardennen of aan de zee te vertoeven, kunnen we alleen maar wegdromen bij zo’n tripje en onze bucketlist verder aanvullen. En dat doen wij met de Slô down-boomhutten in de Ardennen.

Het is dankzij de Belgische ondernemers Tim Goes en Toon Haverals dat we weer iets hebben om naar uit te kijken, want het duo lanceerde zonet hun geesteskindje Slô, wat staat voor het terugkeren naar de essentie. Ze kwamen op het idee om zes boomhutten te bouwen in onze Ardennen. Niets nieuws, horen we je al denken, maar toch wel! Het duo heeft van hun idyllische Slô down-cabines echte architecturale pareltjes (lees: een combinatie van hout en veel glas die een unieke lichtinval en schaduw creëert) gemaakt die een streling voor het oog zijn en je helemaal tot rust brengen. 

The Glass Cube

Ze zijn dus vergelijkbaar met de Slow Cabins die al her en der over ons land verspreid staan, met het verschil dat ze niet op de grond, maar wel tussen de bomen hangen. Ideaal voor een digital detox, dus! Momenteel zijn er zes van die boomhutten gebouwd in de provincie Luxemburg, die verspreid zijn over een bos van maar liefst 11 hectare groot.

Tim en Toon ontwierpen drie verschillende cabines, waarvan er telkens twee gemaakt zijn: The Glass Cube, The Flying Fermette en The Cathedral. Een overnachting in zo’n boomhut boek je al vanaf € 150. Onze favoriet? The Glass Cube! Meer info en prijzen vind je op de website.

The Flying Fermette

© Slô

The Flying Fermette

© Slô

The Flying Fermette

© Slô

The Glas Cube

© Slô

The Cathedral

© Slô

Het interieur

© Slô

Het interieur

© Slô

Het interieur

© Slô

Het interieur

© Slô

Het interieur

© Slô

Het interieur

© Slô

Het interieur

© Slô

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.