https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vier jij Kerstmis ook liever op het strand?

Tijdens de kerstperiode op vakantie? Dan is dit het ideale moment om je vlucht te boeken

Heb je familie zitten in het buitenland of verkies je liever een zonovergoten kerst in plaats van een witte? Uit een recente studie blijkt dat bijna 25 % Kerstmis niet in eigen land viert en dat bijna de helft van de ondervraagden het zou overwegen. Maar wanneer moet je je vakantie dan juist boeken als je peperdure vliegtickets wilt vermijden?


De zomer loopt stilaan op z’n einde, maar dit wil niet zeggen dat we de tropische temperaturen achter ons moeten laten. Uit een Brits onderzoek blijkt dat 3,9 miljoen inwoners uit het Verenigd Koninkrijk vorig jaar in december op vakantie gingen. Aangezien het klimaat daar in de winter (denk: grijs weer en veel regen) niet zo anders is dan bij ons, kunnen we ervan uitgaan dat wij Belgen een gelijkaardige tendens volgen.

Nu vinden wij Kerstmis vieren op een wit strand (onze versie van een witte kerst) niet zo erg, maar we willen er natuurlijk geen honderden euro’s aan uitgeven. Gelukkig hebben ze bij de website Skyscanner bekendgemaakt wat het beste moment is om je vakantie te boeken als je tijdens de kerstperiode op reis wil.

Volgens hun analyse is het beste moment om je vlucht dertien weken op voorhand te boeken. Dit zou reizigers maar liefst 29 % goedkoper uitkomen. De goedkoopste dag om te vertrekken zou dan weer kerstavond zelf zijn. Wie dan op vakantie vertrekt, betaalt gemakkelijk 19 % minder voor zijn ticket.

Extra aanbevelingen


Naast je vluchten dertien weken op voorhand boeken, hebben ze bij Skycanner nog enkele extra tips. Vlieg bijvoorbeeld eerder op een weekdag dan in een weekend. Daarnaast raden ze je aan om je heen- en terugvlucht niet bij dezelfde maatschappij te boeken. Ook naar alternatieve luchthavens kijken kan helpen om de prijs te doen zaken. Wil je echt al het mogelijke doen? Stel online een alarm in. Zo krijg je een melding telkens de prijs zakt.

Ook op vlak van bestemming kan je makkelijk besparen. Zo is het goedkoper om tijdens de kerstperiode te vliegen naar bijvoorbeeld Abu Dhabi, Kuala Lumpur, Melbourne en Antalya.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content