https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ©Yuriy Rzhemovskiy via Unsplash

Voor een mooie foto hoef je niet ver te gaan.

11 verrassende instaproof locaties in Vlaanderen

Vind je het moeilijk om de perfecte hotspot te vinden voor die nieuwe instagrampost? En staat er niet meteen een tripje op de planning? Geen nood! Weet dat je niet altijd naar het buitenland hoeft te reizen om een mooie locatie te spotten. Ook Vlaanderen beschikt over enkele pareltjes waar jij eens kan langsgaan.

1. Go green! – Kruidtuin, Leuven


Approved: Natuurfoto’s doen het altijd net dat tikkeltje beter op Instagram. Fotografen geven niet voor niets de tip mee om steeds groene locaties te zoeken bij het nemen van een reeks portretten. Tussen al dat groen en met een streepje winterzon -en de juiste filter, natuurlijk- krijg je toch al snel dat beoogde tropische effect.

2. Authentieke backdrop – Begijnhofbrug, Brugge


Poseren met zwanen is misschien net een brug te ver, maar alleen al de schattige huisjes in het Begijnhof volstaan voor een tripje naar het West-Vlaamse Brugge. Het zogenaamde Venetië van het Noorden verdient zeker een plekje op jouw instafeed. De stad straalt sfeer en gezelligheid uit en beschikt over tientallen brugjes voor die nieuwste #OOTD.

3. Jungle, it is – Hallerbos, Halle


Neem het van ons aan: vooral een fotogenieke plek in de lente, wanneer het bos volstaat met wilde hyacinten. Trek die dag zeker die paarse sneakers uit de kast zodat je volledig matcht met de kleurrijke achtergrond. Of beter: spreek meteen af om er met jouw hubby to be een stel trouwfoto’s te schieten. Kan je niet wachten tot april? Uiteraard zijn de eeuwenoude bomen met hun besneeuwde toppen ook geschikt voor een snel kiekje! Gooi er een mooi filtertje overheen en hup, posten!

4. Strak en stijlvol – Museum aan de Stroom, Antwerpen


Antwerp is always a good idea! Deze locatie biedt zelfs meerdere opties: je kan gaan voor een gewaagde fotosessie op het dak, met de wind in de haren en een adembenemend uitzicht. Of even nonchalant leunen tegen de gevel van het baksteenrode gebouw. Na het uitgebreid foto’s nemen kan je nog even bekomen tijdens een bezoekje in het MAS. Twee vliegen in één klap!

https://www.instagram.com/p/BD-Vu5KQK-U/

5. It’s all about the view – Connectera, Maasmechelen


Een geliefd natuurgebied voor wandelaars en binnenkort misschien ook voor jou! Connectera bewijst dat je niet ver hoeft te reizen om een instagrammable locatie tegen te komen. Zo heb je met slechts enkele kilometers op de teller toch een vakantiekiekje op zak en dat zonder een stap op een vliegtuig te zetten, perfect toch?

https://www.instagram.com/p/BrqYvuyhi2_/

6. Instaperfect – Kunstberg, Brussel


Wanneer je hier arriveert, zal je zien dat je zeker niet de enige persoon bent met dit idee. De Brusselse Kunstberg is regelmatig het decor voor fotoshoots en spontane selfiemomentjes. Reden te meer om er eens flamboyant plaats te nemen tussen de rijen boompjes met witte stammen. You go, girl!

7. Licht en fragiel – Reading Between The Lines, Borgloon


Van een verborgen parel gesproken! Dit kerkje kan je terugvinden op een heuvel in Borgloon en is meteen onze favoriet uit de lijst. Na een halfuurtje wandelen bereik je deze ijzeren doorkijktoren. Een ideale omgeving om even volledig tot rust te komen (én foto’s te nemen, knipoog), als je tenminste het geluk hebt om er alleen te bezinnen. Funny fact: Je kan door deze kerk de échte Borgloonse kerk in de verte waarnemen.

8. Artsy – Mechelen Muurt, Mechelen


Neen, trek niet meteen naar de Grote Markt bij een bezoekje aan de geliefde Dijlestad. De Sint-Romboutstoren is mooi, maar je loopt al snel het risico dat er een andere toerist enthousiast op de achtergrond van jouw foto staat te zwaaien. Kies voor de verandering voor één van de tien murals van het Mechelen Muurt-project. De muren van de stad zijn inmiddels al enkele jaren opgeleukt, nu is jouw feed aan de beurt.

9. Kisses from Paris – Galeries Royales Saint-Hubert, Brussel


Schrik niet: deze galerij bevindt zich wel degelijk in Brussel. We begrijpen de verwarring, maar je hoeft dus niet ver te reizen om je even in een Parijs sfeertje te wanen. Als de etalages aan weerszijden je niet te veel afleiden, is dit de ideale background voor een instaplaatje. En wat zet je dan in de bio? Postcards from Brussels, uiteraard.

10. Barok! Of toch renaissance? – De Hofkamer, Antwerpen


Deze ware pronkkamer in hartje Antwerpen zat jaren onder het stof omwille van een aanslepende restauratie, maar sinds 2017 is het gebouw opnieuw open voor publiek. Gelukkig! Kijk bij een bezoekje zeker omhoog naar het prachtige ‘Goden op de Olympusberg’, haal die smartphone boven en deel het kiekje onmiddellijk met de rest van de wereld.

11. Stranger things – Verbeke Foundation, Kemzeke


Haal die inner explorer al maar boven! Dit lijstje sluiten we af met een ietwat bizar museum. Het geheel ziet er vervallen en verwaarloosd uit en leent zich daarom perfect voor een ruigere foto. Laat alle schaamte varen en poseer als een echt model tussen de verzameling wrakstukken. En deel nadien het eindresultaat met #thanksflair zodat ook wij kunnen meegenieten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content