Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marie Monsieur

Ik ga op reis en ik neem mee...

INPAKTIPS: de essentials volgens reisjournaliste en digital nomad Marie

Vijf Flairredactrices met elk hun eigen reisstijl verklappen deze week hun inpaktips. Vandaag: reisjournaliste en digital nomad Marie.


Type reiziger: ‘Als reisjournaliste ben ik vaak onderweg, dus neem ik mijn laptop mee. Extra leuk: in de lokale co-working space ontmoet ik locals die hun insidertips delen. Ik mix & match graag om mijn reis betaalbaar te houden: de ene nacht gratis in mijn tent, dan in het hipste hotel of een charmante B&B.’

Lievelingsplek: ‘Chili en Argentinië voor hun diversiteit, India voor het eten en de kleuren, Marrakech voor de zalige hotels, Cornwall voor de ruige kustlijn en de trans-Siberische trein voor de bizarre reiservaring.’

Minst leuke bestemming: ‘Die heb ik niet. Elke plek heeft iets boeiends te bieden.’

Grootste reisblooper: ‘1. Op de luchthaven te horen krijgen dat mijn vlucht op hetzelfde uur de dag ervoor vertrok. 2. De batterij van mijn gsm die platviel toen het begon te schemeren tijdens mijn hike in Albanië. Op Google Maps kan je dan niet meer rekenen.’

Tip: ‘Ik stop de basics in mijn handbagage, zo kan ik verder als mijn koffer kwijtgeraakt. En ik neem kleren voor één week mee en laat die wassen om niet te hoeven zeulen.’

In de koffer van Marie:

Oogmasker


Een grote sjaal (die ook als dekentje of picknicklaken kan dienen), fluffy sokken, een oogmasker en een nekkussen zodat ik goed uitgerust op mijn bestemming aankom. Love Stories bracht samen met Net-a-Porter dit oogmaskertje met toiletzak uit. Ook handig om een extra slipje in te bewaren, voor als je koff er te laat aankomt op je bestemming.

€ 55 – Love Stories x Net-A-Porter.

Drinkbus


Ik probeer onderweg (en vooral in de lucht) genoeg water te drinken.

€ 25 – HAVEN x Klean Kanteen.

Lange jurk en sneakers


Vliegen doe ik standaard op sneakers en in een lange jurk. Even comfi als een jogging, maar een pak stijlvoller.

Jurk – € 49,95 – Zara. Sneakers – € 129,95 – Adidas via De Bijenkorf.

Buideltasje


Ik reis niet meer zonder buideltasje: paspoort, portefeuille (met wat lokaal geld erin) en digitaal vliegticket op mijn gsm instant bij de hand.

€ 49 – COS.

Rugzak


Op avontuurlijke vakanties neem ik een rugzak mee als handbagage, die komt ook nog van pas als ik een tocht van een paar dagen maak.

€ 109,90 – Patagonia via HAVEN.

Onderverdeelzakjes


Onderverdeelzakjes zijn onmisbaar voor mij.

€ 12 – Arket.

Zakje voor zeep


Altijd in mijn handbagage: een minibeautyset met travelsize producten, inclusief een stuk zeep voor gezicht en lichaam. Die zeep bewaar ik in een handig zakje van Matador.

Soap Bar Case – € 12,99 – Matador via ikwilmeerreizen.nl.

Externe batterij


Externe batterij voor mijn gsm. Deze kan je niet alleen met een stekker opladen, maar werkt ook op zonne-energie.

€ 69,95 – Waka Waka via Bol.com.

Notitieboekje


Een ouderwetse reisgids (love it!) en mijn leren travel notebook, daar staan standaard een paar woordjes in de lokale taal in gekribbeld.

€ 44,90 – Midori via www.buitendelijntjesshop.com.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '