Home Lifestyle BUCKETLIST: citytrip naar Chefchaouen, het nieuwe (blauwe) Marrakesh

BUCKETLIST: citytrip naar Chefchaouen, het nieuwe (blauwe) Marrakesh

© Getty

Het hoeft niet altijd roze te zijn, dat bewijst het wondermooie stadje Chefchaouen in het noorden van Marokko. De straten zijn er volledig blauw gekleurd en Smurfin zou er zo maar eens uit haar huisje kunnen stappen. Wij willen er nú naartoe!

De blauwe parel van Marokko is zonder enige twijfel het stadje Chefchaouen. Het ligt in het noorden van het land en is zelfs nog romantischer dan die reis à la Aladin naar Marrakesh.

De blauwgetinte gevels van de vele theehuisjes en tientallen kruidenierswinkeltjes vormen het decor van de sprookjesachtige stad. Waarom het stadje volledig blauw is, is tot op de dag van vandaag nog steeds een raadsel. Er wordt in de straten gefluisterd dat de kleur afkomstig is van de Joodse vluchtelingen die zich in de vijftiende eeuw in de stad settelden. Ze zouden de stad blauw hebben geschilderd, omdat de kleur hen aan de hemel deed denken.

En inderdaad, het lijkt wel of je tijdens je trip in de stad heel eventjes in de zevende hemel wandelt. Een citytrip uit de duizend en honderden foto’s om u tegen te zeggen!

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

[td_smart_list_end]

Lees ook: