Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Yaroslav Shuraev via Pexels

Met wie wil jij ze binnenkort volgen?

Deze 166 (!) kilometer lange wandeling is verkozen tot beste wandelroute van de Benelux

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Als je nog op zoek bent naar een wandeluitdaging voor deze lente of zomer, dan heb je ze bij deze gevonden: het Hondsrugpad. De 166 kilometer lange wandeling werd dit jaar namelijk uitgeroepen tot de beste wandelroute van de Benelux.

Er stonden dit jaar vijf wandelroutes op de shortlist van ‘beste wandelroute van het jaar’, een prijs die elke jaar wordt uitgereikt op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. In 2021 was het de Lange afstandswandeling RivierPark Maasvallei die als winnaar uit de bus kwam, en ook dit jaar is het een Nederlandse wandelroute die met de prijs aan de haal gaat.

Onverharde paden

De routes die kans maakten op de titel, werden gekozen op basis van onder andere duidelijkheid van de bewegwijzering, ondergrond, aantrekkelijkheid van het landschap, eventuele thematiek en de kwaliteit van de informatie in de routegids of op de website. De jury kwam uiteindelijk tot het besluit dat het Hondsrugpad het beste aan die eisen voldoet en benoemde het tot beste wandelroute van de Benelux.

Het 166 kilometer lange pad is een onderdeel van het project Hondsrugpad-Hünenweg, een 325 kilometer lang parcours dat Nederland met Duitsland verbindt. De sprookjesachtige route voert je over oude paden, door uitgestrekte bossen, heidevelden, akkergebieden, eeuwenoude dorpen en een grensoverschrijdend veengebied, en is zo goed als volledig plat (amen!). Vooral het grote aandeel aan onverharde paden en de mooie mix van natuur en cultuur onderweg maken er volgens de jury een onvergetelijk avontuur van.

Klinkt als de ideale avontuurlijk vakantie-uitstap met vriendinnen, toch? Op dehondsrug.nl vind je meer informatie, alsook de route die in Groningen start. Waag je je liever aan de 325 kilometer? Op deze website werd de route in verschillende dagetappes opgedeeld. Handig!

Meer wandelingen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '