Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joseph Chan via unsplash

De grensoverschrijdende wandeling loopt door het Amazonegebied van België.

Deze 137 (!) kilometer lange wandeling is verkozen tot ‘beste wandelroute van de Benelux’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Aan iedereen die het woord ‘wandelen’ intussen niet meer kan horen of zien: een welgemeende sorry, maar dit nieuws willen we wie wél nog steeds gebeten is door de wandelmicrobe niet ontzeggen. Je kan in RivierPark Maasvallei sinds kort namelijk de ‘beste wandelroute van de Benelux 2021’ volgen.


Dat ons Belgenlandje een waar wandelparadijs is, moet je ons na honderden – we overdrijven niet – coronawandelingen niet meer vertellen. Het verbaasde ons dan ook niets dat er dit jaar twee Belgische wandelnetwerken op de shortlist van ‘beste wandelroute van het jaar‘ stonden. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt op de Fiets en Wandelbeurs in Gent, maar dit jaar werd de winnaar op de digitale versie van de beurs bekendgemaakt.

Grensoverschrijdende route


De routes die kans maakten op de titel, werden gekozen op basis van onder andere duidelijkheid van de bewegwijzering, ondergrond, aantrekkelijkheid van het landschap, eventuele thematiek en de kwaliteit van de informatie in de routegids of op de website. En het is uiteindelijk een Belgische route die het beste aan die eisen voldoet. De Lange afstandswandeling RivierPark Maasvallei kwam uit de bus als winnaar van 2021!

De 137 (!) kilometer lange en pas vernieuwde grensoverschrijdende route loopt door elf gemeenten in België en Nederland en is aangegeven met zeshoekige groene bordjes. De Maas vormt de rode draad tijdens de wandeling en verbindt België en Nederland met het schilderachtige gebied dat met zijn bruggen, pittoreske dorpjes, veerponten, wirwar aan kronkelende rivierarmen en tropisch groen weleens het Amazonegebied van België zou kunnen zijn. Je kan er kajakken, zeilen, kamperen (!) op een vlot, je erfgoedkennis bijschaven én wandelen natuurlijk. Je kan ervoor kiezen om de route volledig te volgen en er een meerdaagse tocht van te maken óf je aan een ingekorte versie in eigen land te wagen. Hoe dan ook: ze won niet voor niets de prijs, dus het belooft een mooie tocht te worden.

Ben je van plan om de route zelf te ontdekken? Je kan op verschillende plaatsen starten, waaronder ter hoogte van parking P10 in Dilsen-Stokkem en in de Maasstraat in Kinrooi. Meer info over de route vind je op de website van RivierPark Maasvallei.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer wandeltips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '