Home Lifestyle WANDELTIP: deze 8 wandelingen maken in Antwerpen kans op de ‘Wandeling van...

WANDELTIP: deze 8 wandelingen maken in Antwerpen kans op de ‘Wandeling van het jaar’

Leer de verrassend groene provincie beter kennen!

wandelingen Antwerpen
© DeRondePut - VisitMol & Markus Winkler via unsplash

De provincie Antwerpen organiseert naar jaarlijkse traditie haar wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. Nog tot en met 31 augustus kan iedereen stemmen op zijn favorietje, en dat wordt dit jaar extra moeilijk, want het zijn een voor een bucketlistwaardige routes! Een overzicht waar je weer enkele wandelweekends zoet mee bent, dus!

Vorig jaar kwam de 11 kilometer lange wandeling ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ als winnaar uit de bus en dit jaar maakt opnieuw een magische wandeling kans om in Antwerpen ‘Wandeling van het jaar’ te worden. Op welke route wij stemmen? De Slapende Reuswandeling in Kasterlee, al is het wel moeilijk kiezen. Tip: draag een stevig paar wandelschoenen als je zelf eens een van de acht kanshebbers wil ontdekken!

Enclavebelevingsroute in Baarle, 7 km

Geen dorp zo fascinerend als Baarle. Het strekt zich gek genoeg uit over twee gemeentes: het Belgische Baarle-Hertog en Nederlandse Baarle-Nassau en telt in totaal dertig enclaves ofte stukjes land die omringd zijn door het grondgebied van een ander land. De wandeling flirt meermaals met de Nederlandse grens en neemt je mee langs een intrigerend stukje België. Of was het nu Nederland?

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Langs de steenbakkerstunnels in Boom, Niel en Rumst, 17 km

Voor een all-inbelevenis van de Rupelstreek kan je de wandelroute ‘Steenbakkerstunnels herontdekt’ volgen. Ze leidt je zoals de naam al doet vermoeden via de charmante steenbakkerstunnels 400 jaar terug in de tijd langs een stukje industrieel erfgoed. Ook aan natuur geen gebrek: je wandelt langs natuurgebied Walenhoek en door recreatiedomein De Schorre. Kan jij alle trollen vinden?

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Op het Terlindenpad in Edegem, 8 km

Het Terlindepad in Edegem gaat wat ons betreft sowieso al met de prijs voor meest romantische route van het jaar lopen. Je wandelt er over vlonderpaden, tussen torenhoge bomen, langs het sprookjesachtige kasteeldomein Hof ter Linden en komt onderweg verschillende aangename picknickplekjes tegen waar je even op adem kan komen. Nog zo’n toffe highlight onderweg is Fort 5 dat deel uitmaakt van de 19de-eeuwse verdedigingsgordel rond Antwerpen.

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Slapende Reuswandeling in Kasterlee, 7 km

Voor een magische belevenis in de Kempen kan je eens naar Kasterlee afzakken. De Slapende Reuswandeling voert je langs de heuvels, dennenbossen, zand- en heidevlaktes, duinen en sprookjesachtige bomen van de Kempense Heuvelrug. En dan moet het hoogtepunt (letterlijk!) nog komen: op de hoogste duintop van de Hoge Mouw wandel je langs het fascinerende ‘A Giant Sculpture’ van het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh. Een must-see!

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Door het gebied rond De Ronde Put in Mol, 10 km

Op de grens tussen Mol en Retie ligt het 165 hectare grote natuurgebied De Ronde Put. Je wandelt er niet alleen langs het water, maar ook door de Kommiezenheide en langs de Postelse bossen. Stop zeker even aan de twee vogelkijkhutten van waaruit je een magnifiek uitzicht hebt op de omgeving.

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Bruggeskeswandeling in Ravels, 10 km

Zoals de naam al doet vermoeden wandel je tijdens de Bruggekeswandeling van het ene romantische brugje naar het andere. Verwacht je er aan verlaten onverharde wegen en gezellige picknickspots. Zeker het moerasgebied rond Klotgoor zal je weten te bekoren. Extra leuk: tijdens je wandeling kan je met een veerpontje het kanaal oversteken.

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Grave Ravenpad in Ravels, 2,5 km

Nog in Ravels maakt het Grave Ravenpad kans om de ‘Wandeling van het jaar’ te worden. De korte route is afgestemd op kinderbeentjes, maar vergis je niet: avontuur ten top op het pad! Het pad slingert er door het Gewestbos en dompelt je onder in de sprookjeswereld van de mysterieuze Kempense wezentjes Jle Prijen en het Witte Raafje.

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Molenbergwandeling in Willebroek, 6,6 km

Geen landschap zo divers als dat van Willebroek. Je wandelt er tijdens de Molenbergwandeling langs schitterende panorama’s, over kronkelende onverharde paden, langs visserssteigers en richting het Blaasveldbroek zelfs langs een stokerij.  

Meer info over de route en de wandelkaart vind je hier.

Meer wandeltips: