https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle TIP: deze website bundelt alle groene pareltjes in en rond Brussel

TIP: deze website bundelt alle groene pareltjes in en rond Brussel

Goed voor 2779 (!) hectare aan wandelinspiratie.

Parken in Brussel
© Josephine Baran via Unsplash

Staat er tijdens de paasvakantie nog een citytripje Brussel in je agenda? Je zou ervan versteld staan hoeveel verborgen groene pareltjes onze hoofdstad naast haar bekende bossen en parken herbergt. Brussels Gardens geeft een overzicht van die 2779 hectare (!) aan groen dat je in en rond Brussel al wandelend of fietsend kan ontdekken.

Dankzij een vernuftig filtersysteem ontdek je op de website van Brussels Gardens groene zones die je tijdens je stadswandeling passeert. Wil je lunchen aan een picknicktafel, chillen op ligstoelen, door een moestuin wandelen of je hond uitlaten op een hondenlosloopweide? Dankzij de filter kan je op zoek gaan naar jouw favoriete Brusselse plekje. Het platform is een initiatief van Leefmilieu Brussel en bundelt meer dan 2700 hectare aan Brussels groen. Bij zowat elk groen plekje krijg je trouwens extra praktische informatie over de locatie en laat de site weten welke fauna en flora je er kan spotten.

Wandelinspiratie

Daarnaast deelt het platform ook enkele wandelroutes: van een pittige tocht (lees: 23 kilometer) in de schaduw van Brussel over een avontuurlijke wandeling in het Zoniënwoud tot een route door de groene gemeentes in het zuiden van de stad. Aan inspiratie geen gebrek, dus!

Alle groene plekjes staan aangeduid op een kaart die bewijst dat onze hoofdstad een groen walhalla is. Welke plekjes wij asap willen ontdekken? Vogelenzang in Anderlecht, de Mellaertsvijvers in Sint-Pieters-Woluwe, het Roodebeekpark in Sint-Lambrechts-Woluwe, het Engelandplateau in Ukkel en het Bemptpark in Vorst!

Lees ook: